Pomoc - odumiraji listy
Re: Pomoc - odumiraji listy
A co bys mi poradil?Nejakou textilii?
A nemuze to byt z presazeni z domova ( vyssi teplota a svitilo se jim ) do chladna? V patek jsem je presadil a dal do foliovniku...
Teď už nic. Jsou jako děti. Popálí se jenom jednou. Pokud kytka zažije šok z ultrafialového záření, tak zbývající listy už před ním ochrání.
S těmi popálenými už nic dělat nemusíš. Listy, které jsou na nich v pořádku se už nepopálí. Stejně jako všechny nové listy.
Jestli máš ještě něco doma, tak po přesazení ven je zvykat na slunce, zakrývat fólií. Ale popravdě to všechno jenom pomáhá minimalizovat škody. Stejně se pokaždé nějaký ten list spálí.
S těmi popálenými už nic dělat nemusíš. Listy, které jsou na nich v pořádku se už nepopálí. Stejně jako všechny nové listy.
Jestli máš ještě něco doma, tak po přesazení ven je zvykat na slunce, zakrývat fólií. Ale popravdě to všechno jenom pomáhá minimalizovat škody. Stejně se pokaždé nějaký ten list spálí.
Moc se mi to nezdá. Poškození z chladu IMHO vypadá jinak. Spíš to černá.Uram píše:A nemuze to byt z presazeni z domova ( vyssi teplota a svitilo se jim ) do chladna? V patek jsem je presadil a dal do foliovniku...
Ještě bych dodal. Píšeš, že byly přesazeny a že jsi jim předtím svítil. Pokud nebyly už předtím alespoň za oknem a měly jenom umělé světlo, tak jim, dle mých zkušeností, stačí strašně málo na popálení.
A posledni dotaz - myslis,ze je technicky mozne,ze by se popalily v sobotu a videt by to zacalo byt az dnes?Vcera na nich nebylo nic videt.A je pravda,ze se mi stalo,ze mi uplne seschly u vetsiny (ale zase jen u Habaner ) spodni listy po presazeni a dani do foliovniku
Hm. To spíš ne. Popálení je vidět skoro hned. Do druhého dne určitě myslím.
Ale zase ono opravdu záleží na počasí. jak vyleze sluníčko.
Ty spodní listy.. Myslíš kolik pater? nebo jenom děložní lístky? Nicméně že kytka shazuje i některé z prvních pravých listů taky není nic neobvyklého.
Ale zase ono opravdu záleží na počasí. jak vyleze sluníčko.
Ty spodní listy.. Myslíš kolik pater? nebo jenom děložní lístky? Nicméně že kytka shazuje i některé z prvních pravých listů taky není nic neobvyklého.
Jedno spodni patro - puvodne me napadlo,ze je to nejaky sok z presazeni spojeny s mensi vlahou