Ahoj, potrebujem poradiť.
Mám voľné miesto vo fóliovníku, myslíte ,že Rocoty by to zvládli?
Mám sadenice Rocoto Aji Largo, Costa Rican Red a Manzano a chcel by som tam šupnúť pár kúskov.
Rocoty do fóliovníka?
Re: Rocoty do fóliovníka?
IMHO spíš ne.. I když jsem je nikdy neměl.
Je to myslím horská odrůda a potřebuje spíš stín a nižší teploty, než budeš mít ve fóliovníku.
Je to myslím horská odrůda a potřebuje spíš stín a nižší teploty, než budeš mít ve fóliovníku.
Minulou sezonu jsem měl více odrůd Rocot a něco jsem před tím nastudoval. Domovina Rocota 2500 m.n.m vysokohorské sluníčko a teploty cca 25stupňů celsia. Řekl jsem si dobrá tedy do foliovníku rozhodně ne a na zahradě jsem jim našel stín až polostín. Výsledkem bylo, že rostly jako blázen ale květy nic moc a když už tak to opadalo. Vpůlce Srpna rozhodl jsem se změnit strategii a Rocota vyhnal ze stínu na přímé Slunko a jak si holky chrochtali kvetli jedna báseň a hezky plodili, blbý je že to začalo pozdě a kvůli brzkým mrazíkům mi to nestihlo dozrát. Ale co jsem z toho vypozoroval je to, že Rocotům nevadí přímé Slunko ba naopak ale také vyžadují neustálou cyrkulaci vzduchu, což ve foliovníku nikdy mít nebudeš. Ale zkusit to můžeš. Pokud máš více rostlin ej to ideální příležitost k tomu se něco naučit, jednu dej do foliovníku a další nechej venku a pozoruj rozdíli, protože to co platí pro mě a moje pěstební podmínky nemusí platit pro tebe a pro další pěstitele. Ve hře je nespočet faktorů které ovlivnují výsledek a ty máme každý odlišné.
- franco
- Stálý člen
- Reputace: 134
- Obrázky: 0
lobo: Presne tak to chcem spraviť, ako píšeš. Niekoľko rastlín dám do fóliovníka,vysadím ich k dverám, aby mali čerstvý vzduch, niečo do kvetináčov a zopár vysadím priamo do zeme. Uvidíme, kde sa im bude dariť.
Dobré rozhodnutí, na ukázku přikládám fotku Rocoto Equadorian Orange z loňské sezonyfranco píše:lobo: Presne tak to chcem spraviť, ako píšeš. Niekoľko rastlín dám do fóliovníka,vysadím ich k dverám, aby mali čerstvý vzduch, niečo do kvetináčov a zopár vysadím priamo do zeme. Uvidíme, kde sa im bude dariť.