Kendy píše:To stejné se dočteš i u mospilanu (že se rychle rozkládá). Ochranná lhůta je myslím 3? dny. Pak můžeš bez nebezpečí plody jíst.
To, že je něco přírodní látka IMHO neznamená vůbec nic. jet o jenom marketingový tah. Pořád je to jenom o chemii. .
Mospilan je zcela neco jiného, neni schvalen do eko zemedelstvi... je to syntetická látka, nebo ne?
I naprosto přírodní látka, na kterou člověk nesáhl, je pořád chemický jed. Tvrdit něco jiného je nonsens. Co to tedy potom je? není to jed? Určitě je.. Něco ho sežere zdechne.. to IMHO plně naplňuje definici jedu. Není to tedy chemické? Tak jaké to tedy je? Biologické? V tomto případě těžko.. Fyzikální? Matematické snad? Nebo jaké tedy? Všechno jsou to jenom přírodní zákony. Fyzika, chemie v první řadě.
Ano v tom se schodneme, ale pořád má prirodní charakter a neni umele vytvorená nejakou syntezou, genetickým inženyrstvím atd... porad to je přirodní základ...
Edit: Svým příspěvkem samozřejmě nijak nezpochybňuji tvoje rozhodnutí. Jestli s tím máš dobré zkušenosti, tak to používej. Jenom mě trošku irituje ta fascinace "přírodním" , i když se jedná o nejhorší svinstva, a odpor k "chemickému", i když se jedná prokazatelně o naprosto neškodné látky.
Mimochodem.. Koupil by jsi si potravinu na které ve složení najdeš tohle?:
E 101 vit. B2, E 160a ß-karoten, E 160d lykopen, E 161 lutein, E 251 dusitan, E 262 diacetát Na, E 300 vit.C, E 307 α-tokoferol, E308 γ-tokoferol, E 309 δ-tokoferol, E 325 laktát Na, E 330 kys.citronová , E 375 niacin, E 440 pektin, E 554 fosfáty, E 621 glutamát Na
Schválně, jestli uhádneš co je to za potravinu...
Nevím, zdali to že to je skutečně přírodní je marketingový tah, nebo jen info o vyrobku (to tam maji napsat chemický když to je fakt prirodní). POkud to má prirodní zaklad nebo chemický tak to tam napsat musí prece
jinak by to prave bylo klamavé.
Ano, jsem typ človeka, že než aby rostliny strikal vyložene chemií, radeji dám prednost "chemii" co má přirodní zaklad, astejně tak s hnojivem, radeji kravinec než kristalon start.... Pochopitelne že vse je získáno ze Země a tudiž přirodní, ale jak na to sáhne človek vetsinou to zmení... ale to už je diskuse trochu jinde.
Nevím co to je, ale když vidím E621 tak do toho bych fakt nešel ;-) Ale spousta E+++ je tam naprosto neškodných
Naprosto všechny, ale koukam letmo... i to E621 je diskutabilní, záleží jestli to má prirodní zaklad (prava sojová omačka atd..) nebo to je opět záležitost chemiků...
Jsem rád, že tu repsektujete názory druhych, fakt si toho cením!