dostala jsem na týden na starost chilli papriky a hned mám problém. Tušíte někdo o co se jedná, jestli to něčemu vadí a pokud ano, tak co s tím? Na listech (Fairylight) se udělali takové malé, nejlíp asi říct, krystalky, trochu se to třpytí, když se člověk dívá na přímém světle. Na přímém sluníčku nejsou. Budu vděčná za jakoukoli radu.
Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
Ahoj,
dostala jsem na týden na starost chilli papriky a hned mám problém. Tušíte někdo o co se jedná, jestli to něčemu vadí a pokud ano, tak co s tím? Na listech (Fairylight) se udělali takové malé, nejlíp asi říct, krystalky, trochu se to třpytí, když se člověk dívá na přímém světle. Na přímém sluníčku nejsou. Budu vděčná za jakoukoli radu.

Hm... Můžeš zkusit lepší fotku? Větší detail?
Já nevím. Trošku mi to připadá jako mšice, ale na mšice by ses asi neptala.
A mšice moc nevypadají jako krystalky. Na druhou stranu to jak se list třpytí by nasvědčovalo vzduchovým bublinkám v listovém pletivu. Ty se tam dostanou pokud je list poškozený sáním. Třeba od mšic
Opravdu si nejsem jistý, co to je. Ale já být na tvém místě, tak zkusím alespoň preventivně Mospilan.
A mšice moc nevypadají jako krystalky. Na druhou stranu to jak se list třpytí by nasvědčovalo vzduchovým bublinkám v listovém pletivu. Ty se tam dostanou pokud je list poškozený sáním. Třeba od mšic

Opravdu si nejsem jistý, co to je. Ale já být na tvém místě, tak zkusím alespoň preventivně Mospilan.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Nie je to náhodou intumescencia? Tu na fóre sa o nej hodne píše. Ja som ju osobne zažil naposledy v roku 2001, keď som mal fóliovník a v ňom vysokú vzdušnú vlhkosť. Tu na fóre píšu, že je z nadmerného polievania. Prejdi si príspevky, kde sa o nej píše a uvidíš, či sa to zhoduje s tvojím prípadom.
search.php?keywords=intumescence
search.php?keywords=intumescence
Jo.. zapomněl jsem.. Zkus ten sajrajt setřít prstem (nebo něčím). Napiš, jestli to jde dolů.
Díky všem za rady, zkusím kombinaci výše zmíněného snad něco z toho zabere.
Choroba listov?
Prosím o radu čo je to za choroba a ako sa jej mám zbaviť, už tri dni hľadám guglim a nič :-(
Väčsšinou je to na spodku listov.

Ďakujem za každú radu.
CHILLI ZDAR
Väčsšinou je to na spodku listov.

Ďakujem za každú radu.
CHILLI ZDAR