Klíčení
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klíčení
Letos jsem bral nějaká semena z neoseeds.cz, ale nějaké druhy vůbec nevykličily. Třeba variegata, rocotto manzano a mulato isleno a asi jeste jedna. Vyseval jsem dvakrát, jednou do kokosáku a podruhé do jiffů... to se mi jeste nestalo aby nevyslo ani jedno semínko. Teplota regulovaná, nic neplesniví... dosud nic, je to 6 týdnů, ostatní jsou dávno presazené.... máte nekdo zkusenost s letosním setím z tohoto shopu u techto druhů? Vyseval jsem od každého 8 ks a ani tuk
dohromady tedy od každeho 2x8=16, to mi prijde divné.. kdyby vysla pulka ok... ale ostatní prakticky 99 % klíčení jen techto pár druhů 3 nebo 4, ted nejsme doma u množárny tak nevím.

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
Stalo se mi to 2 roky zpátky, Dva nebo tři druhy a ani ťuk. Už od nich nikdy nic nekoupím a mám klid.Tea Racer píše:Letos jsem bral nějaká semena z neoseeds.cz, ale nějaké druhy vůbec nevykličily. Třeba variegata, rocotto manzano a mulato isleno a asi jeste jedna. Vyseval jsem dvakrát, jednou do kokosáku a podruhé do jiffů... to se mi jeste nestalo aby nevyslo ani jedno semínko. Teplota regulovaná, nic neplesniví... dosud nic, je to 6 týdnů, ostatní jsou dávno presazené.... máte nekdo zkusenost s letosním setím z tohoto shopu u techto druhů? Vyseval jsem od každého 8 ks a ani tukdohromady tedy od každeho 2x8=16, to mi prijde divné.. kdyby vysla pulka ok... ale ostatní prakticky 99 % klíčení jen techto pár druhů 3 nebo 4, ted nejsme doma u množárny tak nevím.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem tedy ponaučený, ale treba jeste neco vyleze, uvidíme no...
Zdravím všchny chillimachry!
Jsem v tom uplně ale uplně novej a připadám si tu jako nemluvně. Každopádně bych moc rád začal pěstovat papričky a nemůžu se dočkat prvních rostlinek.
Snažil jsem se tu pročítat "fárplán" ale spoustě věcím prostě nerozumím. A právě to tak začíná klíčením. Budu mít semínka a mam možnost buď pařníčku nebo mam dost skleněných desek a přemýšlím o stavbě inkubátoru (akvárko s děravou deskou uvnitř pod to topné tělísko) přemýšlel jsem i o tom, že dám samotné terárko bez ničeho, nějaký topný kabel na spod a zasypat substrátem. Dát semínka a rozprašovačem vlhčit. (toto je pro mě zatím asi nejlepší forma) ale chci se zeptat jestli to bude fungovat.
A potom bych se chtěl zeptat co si připravit na potom. Četl jsem že až vylezou tak přestat zapařovat ale nasadit světlo (nevim jakou žárovku vůbec jestli UV nebo obyč, netušim) No prostě trošku poptávám rady pro začátečníka
Díky moc moc, Anawi
Jsem v tom uplně ale uplně novej a připadám si tu jako nemluvně. Každopádně bych moc rád začal pěstovat papričky a nemůžu se dočkat prvních rostlinek.
Snažil jsem se tu pročítat "fárplán" ale spoustě věcím prostě nerozumím. A právě to tak začíná klíčením. Budu mít semínka a mam možnost buď pařníčku nebo mam dost skleněných desek a přemýšlím o stavbě inkubátoru (akvárko s děravou deskou uvnitř pod to topné tělísko) přemýšlel jsem i o tom, že dám samotné terárko bez ničeho, nějaký topný kabel na spod a zasypat substrátem. Dát semínka a rozprašovačem vlhčit. (toto je pro mě zatím asi nejlepší forma) ale chci se zeptat jestli to bude fungovat.
A potom bych se chtěl zeptat co si připravit na potom. Četl jsem že až vylezou tak přestat zapařovat ale nasadit světlo (nevim jakou žárovku vůbec jestli UV nebo obyč, netušim) No prostě trošku poptávám rady pro začátečníka
Díky moc moc, Anawi
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Ahoj, vítej a zkus se mrknout tady: announces/uzitecna-temata-na-tomto-foru-t4384.html
Tam najdeš spoustu odpovědí na tvé otázky.
Tam najdeš spoustu odpovědí na tvé otázky.
Děkuju
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
Z italského chilli fóra. Celkem hi-tech, výhoda je, že je vidět co leze a co ne. Důležité je si udělat dobrou mapu semínek 

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
paráda.len sa k tomu nesmie dostať nejaký vtipálek ktorý zopár kúskov zamení lebo potom ani google mapy nepomôžu
a tiež som si na nete všimol že taliani už veselo klíčia vo veľkom niektorí už majú pekné sadeničky dokonca aj veľa angličanov už začalo a aj jednu pani z fínska som zaregistroval ale u nej to vyzerá na komerčné profi pestovanie