Předčasné kvetení

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Metter
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Předčasné kvetení

Příspěvekod Metter » 23 dub 2016 18:38

Zdravím všechny pěstitele. Jsem začátečník a momentálně řeším 2 problémy. Mám zasazeno několik rostlin Manzano rocoto red a Bolivian Rainbow a už teď začínají nasazovat na květ. U Jedné duhovky jsem se pokusil poupata ostříhat, ale už se objevují další. A rocotky se zbláznily taky.. Otázka je, jestli ostříhavat dál, nebo je nechat s tím, že dál porostou?? A druhá věc se týká žloutnutí listů-nejprve se objevují miniaturní žluté flíčky, které postupně hnědnou, až list odumře úplně. Odumírají jen spodní listy,ale začínající fleky jsou vidět už i na vrchních patrech.. Nepřelívám, hnojím Krystalonem a žádný šok ze sluníčka se nekonal.. Za rady díky :thanx:
29943
29944
29945
29946
29947

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Re: Předčasné kvetení

Příspěvekod JurassicChilli » 23 dub 2016 18:57

Už je koniec apríla a teda pomerne dostatok svetla a tepla, takže ja by som už kvety nestrihal. Keď tak rastlina ich zhodí sama ak sa na plodenie ešte nebude cítiť.
Žlté fľaky medzi žilnatinou listu sú s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené nedostatkom horčíka, takže by malo pomôcť pohnojenie rastlín horečnatým hnojivom.

Metter
Nový člen

Příspěvekod Metter » 24 dub 2016 19:51

OK, stříhat je tedy už nebudu. Bál jsem se, aby nevykvetly, neudělaly 3 papričky a šmitec.. Chystám pro ně 10l květináče, tak bych rád aby vyrostly v trošku větší keříky a využily ubytovací kapacitu. Chápu tedy dobře, že chilli i když kvete, tak při tom pořád pokračuje v růstu?

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9615
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 24 dub 2016 21:15

Ano, ikdyž kvete, dále roste. Není to tak, že kvete, prestane růst a konec :-)

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534

Příspěvekod MartinS » 25 dub 2016 13:44

Ja ostrihal par prvnich kvetu, vetsinou vyrostou nejake v prvnim rozvetveni a pak dalsi v kazdem vetveni. Tak jsem ostrihal u vsecho ty prvni a pak ty v tech dalsich vetveni a uz to nechavam. Bych se z toho potento :-D Jinak kytka samozreme roste porad dale. Jen ji to trochu muze zbrzdit, vysilit.
Ale trochu hnojiva a slunicka Kveten az Zari a ty rozdily se temer mazou. Nekdo striha treba az do konce Kvetna vsechny kvety, nejak na to nemam ale uz cas ani naladu.

jarda
Nový člen

Příspěvekod jarda » 01 kvě 2016 16:00

Čau, stejnej "problém" mám. Nasazujou pomalu květy.

Já bych teda měl ještě otázku co se týká zakrslosti některých druhů, speciálně odrůda Thanksgiving. Vypadá to spíš jako paprikovej bonsai, má to hodně patýrek, ale droboučký lístky, prostě to neroste. Světlo to má řádný, teplota cca 20 stupňů, zalévám ob den, jednou týdně zahnojím Chilli focusem. Čím to může být? Díky!

Jarda

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 01 kvě 2016 16:05

Ta nádoba je už dost prorostlá kořeny. Dal bych je do většího.

Ale to samo o sobě IMHO nezpůsobí, že kytka neroste do výšky.

Jinak je moc hezká. Pěkné listy. Barva dobrá.

Co myslíš tím světlem? Svítíš jim, nebo mají přirozené světlo? Jestli jim svítíš, tak by možná mohl být problém s barvou světla. Tak jako tak už bych jim teď dopřál přirozeného světla.

jarda
Nový člen

Příspěvekod jarda » 01 kvě 2016 17:00

Ahoj, díky za reakci! No tak ta s těma květama je zrovna Ring of fire, ale stejně se objevují u Jalapena Maylon. Asi už je přesadim. Sedm litrů stačí pro Jalapeňo a Ring of fire? U těch Pequin Mix a Thanksgiving stačí menší, co myslíš? Díky.

Jinak těmto svítim Narvou Biovital 2x18W, zkusím je umístit za okno, oni už tam chvíli byly, ale nic se nedělo, zas toho slunce nebylo tolik, takže jsem tyhle malý dal opět pod umělý světlo, kde se zrovna těm Morugám a Dorset Nagám dobře daří.

Tady vidíš jak mi jdou Trinidady a Dorset Nagy, nahoře je Thanksgiving, viz fotka z boku předešlý příspěvek. Opět pěkný na pohled, zdravý svěží list, ale nizoučký jsou. Přesadím je.

Obrázek

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“