Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 10 dub 2016 18:25

Zazimované jsou jenom ty první dvě zprava na prvním obrázku. Zazimoval jsem 3. Jedna to nerozdýchala, jedna nic moc, ale po přesazení se myslím rozroste a jedna roste jako blázen.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 21 dub 2016 18:21

Zkusil jsem dneska zvenku vyfotit jedno okno. Jsou to všechno annumky. Mají přes 50 cm, ty nejvyšší přes 60.
Je až nepochopitelné, že manželka chodí okolo a remcá. Místo toho, aby pochválila, tak se ji nezdá, že přes kytky není vidět ven.

Nicméně to nemám jednoduchý ani s manželkou, ani s kytkama. Potřebuju je fakt dát ven, ale počasí nepřeje. Jsou v litrových květináčích a jsou jim malé. Mám problémy se zálivkou. Nestíhám zalévat a přesychá mi substrát. Většina z nich divoce kvete. Už jim ani nezaštipuju květy. Moc práce. Kytky je stejně shazují sami. Doufám, že se alespoň na začátku května zlepší počasí.

Obrázek

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 21 dub 2016 20:41

Jsem na tom podobne zena remca, nejlepe by mela ty moje papriky v bilych keramickych kvetinacich, aby to ladilo s ostanima kytkama....desny. :-) o vikendu ty nejvetsi presadim a dam je na vychodni okno asi. Snad se za tech 14 dnu moc nevytahnou a pak je dam ven.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 21 dub 2016 21:03

MartinS píše:Jsem na tom podobne zena remca, nejlepe by mela ty moje papriky v bilych keramickych kvetinacich, aby to ladilo s ostanima kytkama....desny. :-) o vikendu ty nejvetsi presadim a dam je na vychodni okno asi. Snad se za tech 14 dnu moc nevytahnou a pak je dam ven.
Já už nemám místo. Mám 3 západní okna. Na každém 6 litrových květináčů. Sice by se ještě nějaká ta okna na východ našla, ale stejně na ně nedám nic většího, než zase litrové květináče. Nebo možná o něco větší, ale to už nehraje roli. Nebudu je zbytečně přesazovat. Když už přesadit, tak do finálních květináčů a ty na žádné okno nedám.

Budou muset vydržet. Taky si myslím, že za 14 dní se už počasí umoudří a půjdou dát ven.

Minulý rok jsem začal s výsevem na konci ledna. Letos přesně v půlce února. Příští rok to určitě nechám na konec února.

Ono přece jenom jsem letos nasadil vyhřívaný pařník, dosvěcoval jsem.... Je rozdíl, když mi holky letos vyklíčily první do dvou dnů a prakticky všechno do týdne, než když jsem loni čekal na většinu 2-3 týdny a poslední klíčily ještě za měsíc. Mám nasazené annumky a baccatum. Nehodlám na tom nic moc měnit ani příští rok. Fakt je nesmysl spěchat.

Koneckonců.. Letos jsem ještě na začátku dubna vysel 2xJala. Bez pařníku. Jenom do navlhčených kosmetických tampónků a po pár dnech po semínku do litrových květináčů a ty jsem dal prostě na okno. První vyklíčila po 14 dnech, druhá včera. I když je už konec dubna, tak věřím, že z nich letos sklidím pěknou úrodu.

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 21 dub 2016 21:39

Pánové má žena (přítelkyně) mi tenhle koníček nejen toleruje, ale i přeje, tak tyhle starosti nemám. Mám jen omezení z našich třech oken mám k dispozici na papriky dvě, na dalším jsou pokojové květiny a jelikož je to má druhá vášeň tak mám parapety obsazené, ke spokojenosti nás obou. Není nad to, dát ženě kytku ke spokojenosti nás obou (ona je ráda za kytku a já za nový přírustek do sbýrky) :-)

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 21 dub 2016 22:38

Moje je taky v pohodě akorát jeden balkon musí být free na grilování a posezení :)

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 21 dub 2016 22:46

Tak manželka jenom lehce remcá. Zatím nepadlo ani slovo o rozvodu, žádné ultimátum "buď chilli, nebo já", ani nic podobného.

Máme příští rok výročí. 20 let od svatby. A to jsme spolu ještě před svatbou pár let více-méně žili. Po těch letech má na nějaké to remcání asi právo :-)

rak102
Stálý člen
Reputace: 178

Příspěvekod rak102 » 22 dub 2016 07:32

Manzelka si za ty roky uz zvykla a neremca vubec i kdyz toho mam dost.Pres leto kaktusy,citrusy,papriky,ryby,hriby,akvaria,pres zimu modely.Je rada ze nechodim do hospody,tam si zajdem spolu a ze neklatim sousedky.Kdyz mne nachyta jak si povidam s rostlinama tak ma obcas takovej divnej vyraz v obliceji,ale Chocholouska jeste nezavolala tak si myslim ze je to dobry.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“