VrteP 2016
Re: VrteP 2016
Díky Pedro že jsi to vysvětlil Bulletsovi.Neřekl bych to lépe.:o)))
Zbytečná práce. Lepší je sadit po jedné. Když to uděláš dobře, tak nic rozsazovat ( a ničit přitom kořínky) nemusíš.Pedro píše:Sází se po 2, kdyby jedno nevzešlo. Já jich tam hodím klidně víc, pak při přesazování je rozdělím. Tohle je detail...
Možná je to zbytečný,ale v sadbovačích to dělám taky a pak když to přesazuju do větších tak je jenom opatrně oddělím od sebe abych nepoškodil kořínky.A někde jsem četl že když nechaš dvě vedle sebe,tak se navzájem podpírají a když plodí tak se jedna předhání před druhou :o))).Ale co je na tom pravdy ví jen ten nahoře :o))))
Ani ten to neví. Protože to takhle většinou nefunguje. Ve většině případů roste jedna na úkor druhé. Vyroste jedna slušná a jeden zakrslík. Zbytečně si konkurují. Množství světla a substrátu je konstantní. Když zasadíš dvě na jedno místo, tak se o něj budou muset dělit.A někde jsem četl že když nechaš dvě vedle sebe,tak se navzájem podpírají a když plodí tak se jedna předhání před druhou :o))).Ale co je na tom pravdy ví jen ten nahoře :o))))
Stejně to někdy odzkouším. Dvě BIG nádoby, do jedné dát jednu rostlinku a do druhé dát dvě a porovnat.
Plácnu habanéro a nádobu třeba 15l a uvidiíme, to srovnání na stejných místech.
Plácnu habanéro a nádobu třeba 15l a uvidiíme, to srovnání na stejných místech.
Naposledy upravil 1 dne BlueShark; celkem upraveno 19x.
Ono je to ošidné,každé semínko není identické.Určitě má každé jiný potenciál.Takže jedno může mít úrodu jak hrom a druhé za ním bude pokulhávat.Ale aby jste si nemysleli že je nechám u sebe,už jsou rozsazeny :o)))
Ještě doplním že je to odrůda Sangria Ornamental.