Ahojte,
chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli neví čím, by mohl být, že mám dvě stejné odrůdy (Medusa / Nachzipfel), obě dvě zasazene do Jiffů, přesazene do stejné hlíny a prostě stejná péče. Mezi naklíčením obou semínek je rozdíl 3 dny, což bych bral jako onen posun, ale jedno semínko mi krásně roste, má hodně listů atd, zatímco to druhé je strašně nízké a má méně listů. Obě vypadají dobře, ale to jedno později naklíčené je prostě maličké, oproti tomu druhému skoro poloviční. Nechce se mi věřit, že 3 dny rozdíl po měsící růstu by měl až takový efekt.
Hnojím kristalonem na rajčata oboje, takže ani tim to nebude.
Za případné nápady a rady budu vděčný :P
Nechce vyrůst
Re: Nechce vyrůst
V přírodě není vše stále stejné, jedno 5 koťat může být silných a jedno slaboučké a časem může rozdíl smazat.
Stejně tak rostlinky, prostě jeden brácha je silnej, druhej je slabej a pomalejší, ale doroste ho.
Neříkám že to nemůže být nějakým vlivem hlíny, příměsi nebo škůdcem, ale pokud toto vynecháme, opravdu to může být jak píšu. Máš vidět u mě, 7 rostlinek silných a dvě se né a ne odrazit, kořínek jako by nebyl, mají totéž, ale z loňska vím že nakonec ač se rozjela třeba až v květnu, tak se srovnaly
U pár kousků jsem dal starou hlínu, co se hned udusá a tam to bylo jasné, stály a né a né růst
Prostě dělej stále totéž a sleduj, ono se to srovná
Stejně tak rostlinky, prostě jeden brácha je silnej, druhej je slabej a pomalejší, ale doroste ho.
Neříkám že to nemůže být nějakým vlivem hlíny, příměsi nebo škůdcem, ale pokud toto vynecháme, opravdu to může být jak píšu. Máš vidět u mě, 7 rostlinek silných a dvě se né a ne odrazit, kořínek jako by nebyl, mají totéž, ale z loňska vím že nakonec ač se rozjela třeba až v květnu, tak se srovnaly

U pár kousků jsem dal starou hlínu, co se hned udusá a tam to bylo jasné, stály a né a né růst

Prostě dělej stále totéž a sleduj, ono se to srovná

Okej, to mě taky napadlo, ale stejně jsem si říkal, že asi dělám něco špatně
Někde bylo napsané, že většina problémů nepochází od rostlin, ale od příliš starostlivého pěstitele. Nechám to teda tak a budu pozorovat :P

Mám třeba i poznatek na vlastní oči a ruce, že stačí horší plod, z kterého se vzaly semínka a už může být mrzák.
Co když to tak bylo a nebyly obě z jednoho lusku
Co když to tak bylo a nebyly obě z jednoho lusku

Az tak jsem o tom nepremyslel a nejspis to bude vic nez pravdepodobne
mam to z chilli seminek, ale i tak to urcite neni zaruka, ze jsou úplně stejne