Nechce vyrůst

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
mglaedr
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Nechce vyrůst

Příspěvekod mglaedr » 02 dub 2016 14:27

Ahojte,
chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli neví čím, by mohl být, že mám dvě stejné odrůdy (Medusa / Nachzipfel), obě dvě zasazene do Jiffů, přesazene do stejné hlíny a prostě stejná péče. Mezi naklíčením obou semínek je rozdíl 3 dny, což bych bral jako onen posun, ale jedno semínko mi krásně roste, má hodně listů atd, zatímco to druhé je strašně nízké a má méně listů. Obě vypadají dobře, ale to jedno později naklíčené je prostě maličké, oproti tomu druhému skoro poloviční. Nechce se mi věřit, že 3 dny rozdíl po měsící růstu by měl až takový efekt.

Hnojím kristalonem na rajčata oboje, takže ani tim to nebude.
Za případné nápady a rady budu vděčný :P

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Re: Nechce vyrůst

Příspěvekod BlueShark » 02 dub 2016 14:38

V přírodě není vše stále stejné, jedno 5 koťat může být silných a jedno slaboučké a časem může rozdíl smazat.
Stejně tak rostlinky, prostě jeden brácha je silnej, druhej je slabej a pomalejší, ale doroste ho.
Neříkám že to nemůže být nějakým vlivem hlíny, příměsi nebo škůdcem, ale pokud toto vynecháme, opravdu to může být jak píšu. Máš vidět u mě, 7 rostlinek silných a dvě se né a ne odrazit, kořínek jako by nebyl, mají totéž, ale z loňska vím že nakonec ač se rozjela třeba až v květnu, tak se srovnaly :-)

U pár kousků jsem dal starou hlínu, co se hned udusá a tam to bylo jasné, stály a né a né růst :-)

Prostě dělej stále totéž a sleduj, ono se to srovná :-)

mglaedr
Stálý člen

Příspěvekod mglaedr » 02 dub 2016 14:39

Okej, to mě taky napadlo, ale stejně jsem si říkal, že asi dělám něco špatně :D Někde bylo napsané, že většina problémů nepochází od rostlin, ale od příliš starostlivého pěstitele. Nechám to teda tak a budu pozorovat :P

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 02 dub 2016 14:44

Mám třeba i poznatek na vlastní oči a ruce, že stačí horší plod, z kterého se vzaly semínka a už může být mrzák.
Co když to tak bylo a nebyly obě z jednoho lusku :-)

mglaedr
Stálý člen

Příspěvekod mglaedr » 02 dub 2016 18:45

Az tak jsem o tom nepremyslel a nejspis to bude vic nez pravdepodobne :D mam to z chilli seminek, ale i tak to urcite neni zaruka, ze jsou úplně stejne

Zpět na „Začátečnický koutek“