
Olivová tapenáda
Potřebujete: 400 g oliv (možno i mix černých a zelených, použít můžete i různě plněné), 2 stroužky česneku, ½ citronu, lžíci sekané petržele, lžičku oblíbených bylinek (oregano, bazalka, tymián), 2 lžíce olivového oleje, 4 sušená rajčata v oleji,oříšky nebo slunečnicová semínka pepř, sůl. (Manželka přidala i najemno strouhaný sýr. S parmazanem vyzkoušíme příště a chilli dle chuti)
Postup: Olivy, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, petržel, bylinky, olej a nakrájená rajčata rozmixujte a dochuťte čerstvě mletým pepřem a solí. Tapenáda chutná nejlépe s opečeným chlebem a vínem.
Místo sušených rajčat můžete pro dochucení přidat i ančovičky nebo kapary, nebo všechno.
Hezký den Strato3