Přesazení chilli rostlin
Re: Přesazení chilli rostlin
svítím pořád, jen nevím do jaké velikosti.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Není to o velikosti rostlin, je to o tom jestli zajistíš rostlině dostatek světla i bez přisvicování. Tedy, je to o umístění a roční době.
http://www.foto-tapety.cz
Presadzanie chilli
Zdravim vsetkych, mam otazku.
Je potrebne ked presadzam sadenicu TMS aj s jiffom do vacsej nadoby odstranit ten biely obal jiffu?
Vdaka.
Je potrebne ked presadzam sadenicu TMS aj s jiffom do vacsej nadoby odstranit ten biely obal jiffu?
Vdaka.
-
- Stálý člen
- Reputace: 22
- Obrázky: 0
Ja bych to oddelal, uz se to tu nekde probiralo a pry to zpomaluje rust, zmensuje korenovy system, ja budu oddelavat.
Ale pockej si na jine odppvedi abych neporadil zle

Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
Cusa, v zasade se vetsinou kosilka nechava(resp jiffy jsou na to stavene aby to koreny prorostly). Ale ja bych ji sundal, protoze jsou pak lepsi vysledky a rychlejsi zakoreneni(mensi riziko premokreni). Sundavat ale az kdyz ma sazenicka vice korinku, pokud ji sundas brzy a urves ten prvni nejdelsi koren co vetsinou jde jako prvni dolu skrz, tak ji nejspise zabijes. Pokud ale jiz korenu ma vice, tak nejake drobnejsi potrhani nevadi.
Minulej rok jsem kosilku dodatecne sundaval treba z Rocota. Kosilka drzela uvnitr prilis vlkhosti a po jejim sundani rostlinka krasne ozila a zacala rust jak mela. Nejaka naopak s tim problem vubec nemela. Zalezi na stesti asi.
Osobne uz jiffy vubec nepouzivam.
Minulej rok jsem kosilku dodatecne sundaval treba z Rocota. Kosilka drzela uvnitr prilis vlkhosti a po jejim sundani rostlinka krasne ozila a zacala rust jak mela. Nejaka naopak s tim problem vubec nemela. Zalezi na stesti asi.
Osobne uz jiffy vubec nepouzivam.
Super, dakujem za rychle odpovede.
Presne toho som sa bal ze poskodim koren.
Momentalne mam sadenice v otvorenej skrinke pri teplote 19 stupnov. Je to malo? Cital som na fore rozne nazory, ale neviem ako to je so scorpionom morugou. Zevraj by teplota mala byf nizsia ako pri kliceni aby sa rastliny netahali. Svietim denne 18/6 narvou 1x18w kupenou zo seminka-chilli. Je to dost?
Minuly rok mi rastlinky po dvoch tyzdnoch uvadli tak som opatrny a radsej sa pytam.
Presne toho som sa bal ze poskodim koren.
Momentalne mam sadenice v otvorenej skrinke pri teplote 19 stupnov. Je to malo? Cital som na fore rozne nazory, ale neviem ako to je so scorpionom morugou. Zevraj by teplota mala byf nizsia ako pri kliceni aby sa rastliny netahali. Svietim denne 18/6 narvou 1x18w kupenou zo seminka-chilli. Je to dost?
Minuly rok mi rastlinky po dvoch tyzdnoch uvadli tak som opatrny a radsej sa pytam.
Ja myslim si ze 19°C je v pohode. Akorat bacha na prelevani. V jak velkych je mas kvetinacich a jaky substrat? Pri tehle teplote a nejaky prumerny vlhkosti by melo bohate stacit zalevat 2x tydne. Ja treba ted v zime zalevam jen 1x tydne. Ale tam uz je to neco jineho, zkousim prezimovat par kousku.
No práve to ze su este v jiffoch. Substrat som predchvilou kupoval, ked budem doma zistim co to je. V zahradkarstve odporucal tento na sadenice paprik.