Miky

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
miky
Stálý člen
Reputace: 22
Obrázky: 0

Re: Zdravim

Příspěvekod miky » 06 led 2016 23:04

Dekuji za privitani, dnes mi dosly ty Zimbabwe takze du chystat vysadbu a hledat vhodne misto, myslite ze to u okna zvladnou bez prisviceni? Jsem trosku omezen prostorem. Jak se otepli vyhodim je na cerstvy vzduch se vyradit. :jalapeno: Nevite take jak budou zvladat presun zpet do domu pred zimou, popr. jestli tak dlouho vubec ziji. Nebo by bylo lepsi je nechavat celou dobu doma? :) vim ze tohle patri spis do sekce pro zacatecniky ale nechce se mi zbytecne zakladat nove tema. Omlouvam se pokud jsou zde dotazy zodpovezeny, forum cele projite jeste nemam :D
Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 07 led 2016 13:19

Zdarec,

máš pravdu všechno na co se ptáš je tu již zodpovězeno asi 20krát ale máš kliku že je zima, tudíš lidi mají čas na to psát to znovu jako třeba já :-D

Co se týče přísvitu a okna. Okno není špatné pokud je na východ, protože v tomto období je více tma než světlo a i když je den tak jako třeba dneska u nás máme mlhu že by se dala krájet a může vydržet klidně týden tak má člověk pocit jako by byla noc i ve dne což není pro rostliny ideální takže ani okno na Východ nemusí být terno. Další nevýhodou okna je to že i když je zavřené tak stejně trochu profukuje a malé sazeničky jsou náchylné na teplotní výkyvy.
Tím že budou mít nedostatek světla tak se ti potáhnou do výšky a budež z nich mít žížali se slabým stonkem , který se pak musí podpírat špejlema atd ....

Prostě na tu počáteční fázy se rozhodně vyplatí nějaký ten přísvit jim dopřát, nemusí to být žádná special žárovka či zářivka. Osobně přisvěcuji jakousi zářivkou s trubicemi Phillips za 60 Kč a rostlinkám to bohatě na ten růst stačí.

Takže já je mám od Ledna do Března pěkně schované pod světlem a do té doby narostou tak, že je prásknu všechny k oknu a je jim dobře. V březnu už je toho Slunečního svitu o poznání více a rostliny jsou už statné a nějaký ten průvan je jen tak nerozhází. Tam vydrží zhruba do začátku Května.

V Květnu pak podle počasí, z tvého textu jsem pochopil že máš k dispozici asi balkon a tam už by si holky mohli klidně chodit už přes den zvykat pokud bydlíš v přízemí. Pokud bydlíš ve vyšších patrech tak už tam můžou být i přes noc ale všechno se to odvíjí od aktuálního počasí.

Tady je ješte link na jeden užitečnej Topic, možná se ti bude hodit :
post24968.html#p24968

:tiphat:

miky
Stálý člen

Příspěvekod miky » 08 led 2016 12:05

Vypada to ze ty habanero opravdu prubnu :)
e: chyba v Matrixu, nevsiml jsem si druhe stranky takze reaguji znova na prvni.
Naposledy upravil 1 dne miky; celkem upraveno 8x.

miky
Stálý člen

Re: Lobo

Příspěvekod miky » 08 led 2016 12:11

Dekuji za vycerpavajici odpoved, takze se stavim v elektru pro nejakou vhodnou usporku ci zarivku.. Doma mi reknou ze jsem blazen, tak snad jim bude chutnat. Dekuji i za odkaz, bidu studovat.

Zpět na „Představte se v chilli fóru“