Dobrý den, chtěl bych se představit a podělit se s vámi o své poznatky

. Začátkem bych chtěl říct, že jsem začal pěstovat loni na podzim, takže letošek byla první sklizeň (sice jen 5 rostlin ale stejně to nikdo kromě mě nejí). Sklidil sem hezké chilli (Habanero red, Jalapeňo red) a misím říct, že haba jasně zvítězilo

. No ale abych se dostal k tomu proč píšu. Nebudu pojednávat o nesmrtelnosti chrousta ale o nesmrtelnosti habanera. Po sezoně jsem si dvě rostliny nechal na doma, hezky sem je zastříhnul s tím, že jedna alespoň do jara vydržet musí. Co se nestalo, jednu něco napadlo (asi smutnice), tak šla ven, že jí potom vyhodim. Venku vydržela zhruba měsíc a smutnice to asi zabalily společně s listím na rostlině. Minulí týden jsem dostal nápad, že když se vyléčila sama, tak proč bych s ní něco nezkusil a napadlo mě bonchi

. V pátek při vracení se z hospody a sledování namrzlích aut sem jí tedy vzal domu s tím, že bude asi po ní. V pondělí sem přesadil a ejhle, dnes je středa a květina bujare vyrazila s novím listím

. Ještě bych chtěl dodat, že nepoužívám žádná hnojiva, pouze a jen odstátou vodu

. Po tomto zážitku si myslím, že habanero vydrží vpohodě i pár mrazivích nocí, což jsem si po přečtení několika článků zde ani nepomyslel. A na to bych chtěl navázat otázkou, zda i vy máte nějaké zkušenosti s odolnostmi chilli, velice by mě to zajímalo

. Jinak všem přeju na příští sezonu hodně úspěchů a mnoho kapsaicinu