Chilli omáčka, lehce ochucená

Recepty na domácí pikantní omáčky
Bizmatek
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 05 lis 2015 23:36
Reputace: 0
Obrázky: 0

Chilli omáčka, lehce ochucená

Příspěvekod Bizmatek » 06 lis 2015 00:06

Právě jsem dovařil dávku chilli omáčky, suroviny jsem tak nějak pochytil po netu + co dům dal. Použil jsem papričky Fatali Orange, Tapas a ještě nějaké hnědé, které se prodejci semen připletly do některého ze sáčků s výše zmíněnými odrůdami :)

1kg chilli papriček
Hrst čerstvého koriandru
2 palice česneku
3 cibule
1x menší kořen čerstvého zázvoru (tak do ruky
1x citron
několik stonků citronové trávy
1x polévková lžíce kari
1x polévková lžíce mletého pepře
1x polévková lžíce drceného kmínu
1x polévková lžíce balsamikového octa
Půl polévkové lžíce soli
Hrnek cukru
Hrnek rýžového octa (nebo o trochu méně, pokud nemáte rádi typickou octovou příchuť)

Zeleninu kromě citronové trávy nakrájíme na menší kousky, vymačkáme citron, do hrnce dáme ostatní suroviny a vaříme cca 1,5 hodiny.
Poté vytáhneme citronovou trávu nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je omáčka příliš řídká, ještě vaříme, ale je nutno neustále míchat (před mixováním stačí po čtvrt hodině promíchat), jinak se připálí.
Myslím, že nebude problém něco vynechat (ale papričky néé :P). Omáčka po uvaření chutná výborně a věřím, že po odležení bude ještě lepší.

Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů