Chtěl bych zkusit bonchi

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228
Obrázky: 0

Chtěl bych zkusit bonchi

Příspěvekod Erben61 » 24 říj 2015 21:06

Ahoj, prosím o radu. Chtěl bych zkusit taky bonchi. Za prvé, bych měl dvě šikovně rostlé rostlinky z letošního pěstování a to Jalapeňo a Pequin. Nemají sice až tak silné kmínky ale pěkně nízko se větví a nakonec nejsou ani zdřevnatělé, takže ještě mohou ,,přibrat´´:-) Na obou rostlinách jsem již sklidil , zakrátil směrem nahoru a odstranil přebytečné větve. Zatím je nechávám tak nějak odpočívat, ale mají se k světu i když jsou ve verandě začínají se ukazovat nové mladé lístky. Takže je hned po neděli chci přesadit do misek. Ale o co mi jde především. dočetl jsem se že bonchi z annumek mají tak maximálně tři roky výhled na životnost. Chtěl bych tedy si vypěstovat bonchi přímo ze semínka a jde mi o to který druh chilli má předpoklady na nejdelší život. Napřesrock se chystám rozjet spoustu nových druhů. Jednu objednávku semen mám už doma, další připravuju až budou skladem.Jsou mezi nimi i chinenses se kterými sice nemám moc zkušeností,Ale vybíral jsem vhodné pro mé pěstování bez skeníku a v místnosti, případně bych chtěl tedy do objednávky zařadit třeba Manzano Rocoto Red a to speciálně kvůli bonchi, a dlouhověkosti rostliny-jak jsem se dočetl. No chtěl jsem to ve zkratce a zase jsem se ,,rozkecal´´. :jalapeno: Děkuji za případné doporučující návody. Ať se Vám chuťové pohárky dobře regenurují a i v jíných činostech ať se daří, zdravím a dík :thanx: Vitas :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Re: Chtěl bych zkusit bonchi

Příspěvekod Holu » 24 říj 2015 22:14

Zdravím kolego, doporučuji přečíst tento topic zde na fóru: pokrocile-techniky-pestovani-chilli/bon ... t1189.html" onclick="window.open(this.href);return false; najdeš tam spoustu užitečných informací. Taky se příští rok chystám na Bonchi, takže ti bohužel moc nejsem schopný poradit.

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 25 říj 2015 02:09

Díky, tohle jsem pročítal, něco i na netu o bonsaích jako takových. V podstatě mi šlo hlavně o konkrétní zkušenosti-tip třeba v tom smyslu která konkrétní odrůda je nejvhodnější.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Erben61
Stálý člen

Příspěvekod Erben61 » 01 lis 2015 22:12

Minulou sobotu jsem psal o bonchi. Zatím jsem kytky sice nepřesadil, jednu jsem při pokusu ji zadrátovat poničil, tak jsem ji zakrátil úplně a u druhé jsem zvolil možná trochu netradiční způsob a to zatížení větviček.Někde jsem to snad viděl, nicméně rostlina vypadá teď ,jako úlítlý vánoční stromek. :jalapeno: Nechám ji pár dní a budu se závažími pracovat, až si zvykne pokusím se o to drátování znovu a opartněji.
27756

A protože už mám koupený dvě misky, vybral jsem ještě jedno Jalapeňo, mám ho zatím v místnosti a má ještě pár plodů. A jak jsem někde psal, dávám některejm chilli jména, tak Vám představuju Posledního Mohykána Čtvrtýho Jalapeňo.Ne že by bylo čtvrtý v nějakým pořadí ale že teď už ke konci má na jedný nicmoc větvičce 4 kousky.Nechám je dojít,dyť nehoří.Nebo jóóó? :firychil:

27757

Tak mi držte palce, vážení kolegové.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open

Zpět na „Začátečnický koutek“