Zdravím pěstitelé chilli,
chtěl bych se taky představit, jak se sluší a patří, protože tady neustále sbirám informace a rady k pěstování chilli.
Takže. S pěstováním chilli jsem začal vloni, vlastně předloni, kdy jsem od budoucího (snad) tchána dostal několik pálivých paprik, jednalo se o klasické beranní rohy a červené kulaté palivé papriky. Semínka jsem usušil a vloni koncem zimy zasadil. Neměl jsem pojem o klíčivosti a tak raději víc, než míň. Kličivost byla velice dobrá a mé megalomanské myšlenky mi nedovolily nepotřebné papriky zlikvidovat, tak jsem všechno postupem času pikýroval, přesazoval a vysazoval. Nakonec dva plné skleníky, něco na zahrádce a několik kýblů. Zbytek jsem rozdal. A k tomu všemu jsem si ještě objednal pět druhů seminek ze seminka-chilli.cz Úroda byla velice slušná a dodnes mi různě visí papriky na usušení a podle potřeby pomelu, nebo nadrtím a přidávám do jídla.
Pěstování paprik mně doslova pohltilo, ani ne tak pro svou pálivost, i kdyz taky něco snesu, ale spíše pro rozmanitost tvarů a barev.
Nastala další sezóna, tedy sezóna druhá...
Začal jsem s výsevem 24.1. Vyseto/vyklíčeno
Habanero red 2/2 - seminka-chilli
Habanero yellow 2/2 - seminka-chilli
habanero white 1/1 -seminka-chilli
Habanero tobago seasoning 2/0 - aukro
Habanero tasmanian 3/3 - seminka-chilli
Naga morich 2/2 - seminka-chilli
Infinity 2/2 - seminka-chilli
Dorser naga 2/0 - aukro
TMS 1/1 - aukro
TMS 2/2 - neoseeds
Bhut jolokia orange 2/2 - seminka-chilli
Ring of Fire 2/2 - seminka-chilli
Scotch bonnet red 2/0 - aukro
Jamaican hot yellow 2/2 - aukro
Petter pepper orange 2/0 - neoseeds
Squash jamaican yellow 2/2 - seminka-chilli
Jalapeno maylon 2/2 -seminka-chilli
Jalapeno mammoth 2/2 - seminka-chilli
Jalapeno Early 2/2 - seminka-chilli
Jalapeno chichimeca 2/2 - seminka-chilli
Rosenchilli 2/2 - neoseeds
Pasilla bajio 2/0 - neoseeds
Cheiro pessego 2/2 - seminka-chilli
Beros 2/1 - neoseeds
Chilli de arbol 2/0 - neoseeds
Thajské chilli 2/0 - aukro
Tabasco 2/0 - neoseeds
Cayenne 3/1 - aukro
Stumpy 2/2 - chilli-seminka
Chupetinho alaranjado 1/1 - seminka-chilli
Numex Centennial 1/0 - seminka-chilli
Palivec 2/2 - ze sáčku z obchodu
Směs barev 4/3 - ze sáčku z obchodu
+ Několik bishopů od známého
+ Několik rostlinek ze semínek z loňské úrody, ale to spíš na rozdání
+ 21 druhů sladkých paprik, kdy klíčivost paprik z aukra je u některých druhů hodně špatná, za to Meislovy papriky paráda
+ Pár kousků ze semínek z kupovaných paprik v obchodě
+ Rostlinky z chilli setu z Avexu, který jsem dostal na Vánoce
Mno, to je asi tak vše, co se mi tu po parapetech válí.
4.února proběhla druhá vlna výsevu těch paprik, které nevzešly z prvního výsevu.
K dispozici mám, jak už jsem zmínil, dva skleníky a dvě zahrádky. A buduju si slušnou sbírku kýblů.
Takže to je asi tak vše o mně a mém letošním plánu pěstování paprik. Prostě megaloman... A to mě čekají ještě rajčata...
Michal - sezona 2
Re: Michal - sezona 2
Vitej chlape. Naprosto chapu tve nadseni a megalomanstvi. Kdyz jsem zene rekl ze zaplnim 3/4 balkonu, tak me malem zabila a musel jsem seznam osekat :-(. Takze to vidim na maximalne 20 kytek letos, podobne jako vloni. Pokud mas mista jak pises, tak je to luxusni. Clovek se rozjede jak muze, temer bez limitu 

- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
- Obrázky: 0

vítej příteli jsem rád že tě to tak chytlo a doporučuji brát semínka od lepšího zdroje než aukro ale jinak sme na tom stejně protože mé také rajčata teprve čekají respektive dneska 

Díky za vřelé přijetí. Jo, zdroje semínek budu od příště rozhodně líp vybírat. Největší spokojenost se seminka-chilli. Aukro asi vynechám úplně. Jinak rajčata budu dneska nebo zitra přesazovat z minipařníku a taky musím přesadit druhý opravný výsev. Takže budu mít zase zábavu.
Zdravím, chlapi, po dlouhé době, co jsem se neozval. Předem se omlouvám za svoji nečinnost ve fóru. Snažil jsem se tu dostat nějaké fotky, ale nedařilo se, tak jsem na to zanevřel a chodil se tu jen občas mrknout na vaše fotky, jak vám to roste.
Abych nějak zhodnotil moji ,,megalomanskou" sezónu, protože ta letošní už pomalu končí. Alespoň u mě. Pomalu již začínám s likvidací odroděných paprik, až na nějaké výjimky, které bych si chtěl přesadit do květináču a nechat na okně přes zimu. Sezónu bych zhodnotil docela slušně. Úroda byla bohatá, i když by mohla být ještě lepší, ale to snad sezónu další. Pro příští sezónu ( už aby tu byla ) se musím vyvarovat některých chyb, například větší spon mezi paprikami, protože si myslím, že méně rostlin někdy znamená více papriček. Zkrátka chybami se člověk učí...
Nejvíc se dařilo asi v odrůdách naga morich, habanera, jalapena, jolokia... Jo a bishopy, ty ,,zaplevelily" celé skleníky. Naopak nejslabší úspěch byl v TSM, kdy ze třech rostlin je jen jedna paprička... Jinak spokojenost....
Takže asi takové obecné shrnutí mé sezóny a příště se budu snažit být víc aktivní ve fóru...
Abych nějak zhodnotil moji ,,megalomanskou" sezónu, protože ta letošní už pomalu končí. Alespoň u mě. Pomalu již začínám s likvidací odroděných paprik, až na nějaké výjimky, které bych si chtěl přesadit do květináču a nechat na okně přes zimu. Sezónu bych zhodnotil docela slušně. Úroda byla bohatá, i když by mohla být ještě lepší, ale to snad sezónu další. Pro příští sezónu ( už aby tu byla ) se musím vyvarovat některých chyb, například větší spon mezi paprikami, protože si myslím, že méně rostlin někdy znamená více papriček. Zkrátka chybami se člověk učí...
Nejvíc se dařilo asi v odrůdách naga morich, habanera, jalapena, jolokia... Jo a bishopy, ty ,,zaplevelily" celé skleníky. Naopak nejslabší úspěch byl v TSM, kdy ze třech rostlin je jen jedna paprička... Jinak spokojenost....
Takže asi takové obecné shrnutí mé sezóny a příště se budu snažit být víc aktivní ve fóru...