Já to taky držím. Mám je na terase v patře. Přízemní mrazíky mi nějaký čas ještě nehrozí.
Každý týden z kytek oberu misku zralých plodů. Budu je tam držet jak to jen dlouho půjde. Docela si myslím že by do konce října mohly vydržet.
Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...
Tak mám asi "vymalováno" už druhý den byly přízemní mrazíky. Včera to odnesly patizóny, hokaido a čínské dýně a na dnešek patrně i chilli na záhoně.
Skoro mám strach se tam jít podívat. Ve folijáku by to mohlo přežít - doufám. Prý oteplování .....
Skoro mám strach se tam jít podívat. Ve folijáku by to mohlo přežít - doufám. Prý oteplování .....
To mi ani neříkej
Včera u nás bylo po ránu citelně chladno asi 30 stupně byli a dnes když jsem se chystal na odjezd do zaměstnání tak jsem musel škarabat námrazu ale nebyla to žádná slabá vrstvička byla to pořádně silná vrtsva ledu
Po práci jedu hend na zahradu A všechny Rocota co mi plodí narvu do foliovníku i za cenu toho že by se tam nemělo dát hýbat. Konec konců jak říkáš Mělo by se postupně oteplovat
-- 01 říj 2015 10:36 --
To mi ani neříkej
Včera u nás bylo po ránu citelně chladno asi 30 stupně byli a dnes když jsem se chystal na odjezd do zaměstnání tak jsem musel škarabat námrazu ale nebyla to žádná slabá vrstvička byla to pořádně silná vrtsva ledu
Po práci jedu hend na zahradu A všechny Rocota co mi plodí narvu do foliovníku i za cenu toho že by se tam nemělo dát hýbat. Konec konců jak říkáš Mělo by se postupně oteplovat

-- 01 říj 2015 10:36 --
To mi ani neříkej

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Kontaktovat uživatele:
Tak to dopadlo. jak jsem předpokládal. Venku jsem strhal nenamrzlé plody rohů a ostatního chilli na záhonech /cca košík/ - ostatní komplet na kompost. Docela mně překvapila Jalapeňa /pár se mi jich tam připletlo/ - cca 1/2 košíčku tvrdých plodů v různém stupni zralosti. Ve folivníku jsem ostříhal popálené větve a obral z nich polozralé plody. Všechno přetáhl na noc netkanou bílou folií až na zem kolem dokola a ještě navrch. Víc s tím asi neudělám. Holt musím počítat s tím, že mi to v září /jako loni/ omrzne. Na keřích zůstávají různé 7POT, Naga Viper, Haba i ty moje velký. Tak děj se vůle páně. Komplet vzala za své háklivější zelenina, bazalka, citrónová tráva, dýně, rajčata, ačokča, kytky citlivé na chlad, ...... Přežil mangold, rukola, červená řepa, koriandr /ten mně překvapil/ a pod. 

- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
U mě přesně jak píše mistr Gandalf ...vše háklivější KO ...u Ačokči a indické okurky nepomohla ani netkaná textilie ...teploměr položený na záhoně zaznamenal kolem 7h ráno -6,2°C
Naštěstí jsem rocota minulý týden schoval do foliáku na místo po salátovkách.
Ve foliákách jsem zapálil plynové hořáky ...ráno uvnitř cca 8,5°C

Naštěstí jsem rocota minulý týden schoval do foliáku na místo po salátovkách.
Ve foliákách jsem zapálil plynové hořáky ...ráno uvnitř cca 8,5°C

http://www.foto-tapety.cz
Covece tak to je slusna zima. Ja se koukal v 6h rano a bylo u nas v 5.patre 5°C (halflodzie)
Mamka bydli o 200m vedle taky v 5.patre a ma klasicky vystrceny balkon a mela 2,5°C.
Ja doufam ze jeste ten Rijen budu moci nechat vse venku, uvidime.
Mamka bydli o 200m vedle taky v 5.patre a ma klasicky vystrceny balkon a mela 2,5°C.
Ja doufam ze jeste ten Rijen budu moci nechat vse venku, uvidime.
Tak jsem byl na zahradě a všechno je v naprostém pořádku. Prohlížel jsem to asi hodinu a nikde jsem nic horzného nenašel jen na některých listech byli známky po chladném počasí ale jak říkám nic horzného jsem nenašel. 

-
- Stálý člen
- Reputace: 220
Ako sa prejavuje zmrznutie plodov? Zatial mam vsetko vo foliovniku a v noci bolo cca 2 stupne v noci ale rastlinky sa zdaju byt uplne v pohode