Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Povídání o chilli papričkách
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Příspěvekod Kendy » 28 zář 2015 18:12

Já to taky držím. Mám je na terase v patře. Přízemní mrazíky mi nějaký čas ještě nehrozí.

Každý týden z kytek oberu misku zralých plodů. Budu je tam držet jak to jen dlouho půjde. Docela si myslím že by do konce října mohly vydržet.

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2591
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 01 říj 2015 10:31

Tak mám asi "vymalováno" už druhý den byly přízemní mrazíky. Včera to odnesly patizóny, hokaido a čínské dýně a na dnešek patrně i chilli na záhoně.
Skoro mám strach se tam jít podívat. Ve folijáku by to mohlo přežít - doufám. Prý oteplování .....

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 01 říj 2015 10:36

To mi ani neříkej :firy:

Včera u nás bylo po ránu citelně chladno asi 30 stupně byli a dnes když jsem se chystal na odjezd do zaměstnání tak jsem musel škarabat námrazu ale nebyla to žádná slabá vrstvička byla to pořádně silná vrtsva ledu :rn:

Po práci jedu hend na zahradu A všechny Rocota co mi plodí narvu do foliovníku i za cenu toho že by se tam nemělo dát hýbat. Konec konců jak říkáš Mělo by se postupně oteplovat

-- 01 říj 2015 10:36 --

To mi ani neříkej :firy:

Včera u nás bylo po ránu citelně chladno asi 30 stupně byli a dnes když jsem se chystal na odjezd do zaměstnání tak jsem musel škarabat námrazu ale nebyla to žádná slabá vrstvička byla to pořádně silná vrtsva ledu :rn:

Po práci jedu hend na zahradu A všechny Rocota co mi plodí narvu do foliovníku i za cenu toho že by se tam nemělo dát hýbat. Konec konců jak říkáš Mělo by se postupně oteplovat

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2591
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 01 říj 2015 17:26

Tak to dopadlo. jak jsem předpokládal. Venku jsem strhal nenamrzlé plody rohů a ostatního chilli na záhonech /cca košík/ - ostatní komplet na kompost. Docela mně překvapila Jalapeňa /pár se mi jich tam připletlo/ - cca 1/2 košíčku tvrdých plodů v různém stupni zralosti. Ve folivníku jsem ostříhal popálené větve a obral z nich polozralé plody. Všechno přetáhl na noc netkanou bílou folií až na zem kolem dokola a ještě navrch. Víc s tím asi neudělám. Holt musím počítat s tím, že mi to v září /jako loni/ omrzne. Na keřích zůstávají různé 7POT, Naga Viper, Haba i ty moje velký. Tak děj se vůle páně. Komplet vzala za své háklivější zelenina, bazalka, citrónová tráva, dýně, rajčata, ačokča, kytky citlivé na chlad, ...... Přežil mangold, rukola, červená řepa, koriandr /ten mně překvapil/ a pod. :-)

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 01 říj 2015 18:51

U mě přesně jak píše mistr Gandalf ...vše háklivější KO ...u Ačokči a indické okurky nepomohla ani netkaná textilie ...teploměr položený na záhoně zaznamenal kolem 7h ráno -6,2°C :rn:
Naštěstí jsem rocota minulý týden schoval do foliáku na místo po salátovkách.
Ve foliákách jsem zapálil plynové hořáky ...ráno uvnitř cca 8,5°C :thumbup: :firychil:
http://www.foto-tapety.cz

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4484

Příspěvekod MartinS » 01 říj 2015 19:13

Covece tak to je slusna zima. Ja se koukal v 6h rano a bylo u nas v 5.patre 5°C (halflodzie)
Mamka bydli o 200m vedle taky v 5.patre a ma klasicky vystrceny balkon a mela 2,5°C.
Ja doufam ze jeste ten Rijen budu moci nechat vse venku, uvidime.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 01 říj 2015 19:19

Tak jsem byl na zahradě a všechno je v naprostém pořádku. Prohlížel jsem to asi hodinu a nikde jsem nic horzného nenašel jen na některých listech byli známky po chladném počasí ale jak říkám nic horzného jsem nenašel. :jalapeno:

ondo
Stálý člen
Reputace: 220

Příspěvekod ondo » 01 říj 2015 19:54

Ako sa prejavuje zmrznutie plodov? Zatial mam vsetko vo foliovniku a v noci bolo cca 2 stupne v noci ale rastlinky sa zdaju byt uplne v pohode

Zpět na „Pokec o chilli“