nezralé plody
nezralé plody
Ahoj, co děláte s plodama které nestihnou dozrát? Obávám se, že těch pár jalapeno co nejdřív nic a pak vyjeli pozdě už nedozrají. Nejdřív první várka sklizena a mezi tím začli další.
Re: nezralé plody
Jalapeňos jsou výborný i zelený, takže no problemo. Jinak třeba zelený superpálivky zavařuju. Prostě nic se nesmí vyhodit. 

No, já řeším stejný problém a vypadá to, že to udělám přesně tak, jak lobo píše. 

Já si předtím pár zralých chilli různých druhů nakrájel, dal do skleničky, dal trochu bazalky a zalil celé mou oblíbenou sojovkou (žádná vitana atd..) a pak zakápnul troškou oleje. A jalapeno asi byli nejlepší v tom, tak takhle udělám ty zelený asi.
Zajímavý ta sojovka a papričky a pálivost stejná? A kdy konzumovat? 

Pálivost asi stejná, konzumoval jsem poprvý asi po třech dnech
celkem to tam bylo přes týden. Chodil jsem pořád s lžičkou. Nebo do míchanejch vajíček, do guláše jsem dal. Byla malá lahvička. Bazalku jsem dal sušenou, kamarád dává čerstvou.

- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Míchaná vajíčka s chlebem snesou všechno
ale taky to vidím v tom množství na zavaření nebo jim zkusím dát týden na do zráti jak nenahodí barvu tak do skleničky s nima 

Ty zavařené nedozrálé je to pak tedy jedlé, má to i nějakou slušnou chuť nebo jak to potom zpracováváte?