Příspěvekod Kendy » 04 zář 2015 21:37
Ta tvoje 135w má svítivost 8600 lumenů. Klasická 100w žárovka má +- 1300-1400 lumenů. Takže to asi úsporka je.
Taky renderuje víc než 80% ze spektra. Nebo to alespoň tvrdí. To je taky slušný.
Nicméně si nevím rady s chromatičností.
Potřebuješ alespoň 4000°K a optimálně 6000°K.
U té tvé píšou:
Color Temperature:Cool White(5500-7000K)
Color Temp(K):2700
Tak nevím.. Nízká chromatičnost jsou teplé barvy s převažující červenou složkou, vysoké jsou studené s převažující modrou.
V popisu je ještě uvedeno "5.Color temperture:Warm White(2700K 8600lm) ,Cold White(6500K 8300lm)". Vzhledem k tomu, že uvádí různou svítivost pro každou hodnotu chromatičnosti tak mi to připadá, že se ta žárovka dá přepnout do dvou různých režimů. Možná. Já na to nejsem expert.
Jestli ale umí těch 6500 Kelvinů s více než 80% spektra, tak je úplně v pořádku a jistě se použít dá.
Nicméně těch 135W a 8600lumenů se mi zdá poměrně dost.. Na kolik to chceš paprik?
Edit: Ještě doplním aby bylo jasno. Převažující modrá složka (studené barvy, vysoká chromatičnost) je na růst, červená složka (teplé barvy, nízká chromatičnost) je na květ.
Ještě jsem si dohledal, že jsou i duální lampy. Což jsem doteď netušil a je to možná ten tvůj případ. Ale netuším, jestli je to dobré, jak to funguje, kdy a jak to použít. Spíš jsem k tomu skeptický. Myslím, že lidi spíš používají dvě lampy (teplou a studenou), stejně jako hnojíš nejdřív Dusíkem na růst a až později fosforem a draslíkem na květ a plod.