Seznam a postup na začátek a dál

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
lemroun
Stálý člen
Reputace: 2
Obrázky: 0

Re: Seznam a postup na začátek a dál

Příspěvekod lemroun » 02 zář 2015 13:28

No vzal jsem symbivit a pak si v zahradnictví koupim kristalon start, jak mi bylo řečeno ve vlákně s mykorhízou. A ty masožravky mám jenom tři květináče no, tak nic :( ale když je nebudu moc cpát ven tak stejně se na ně ty potvory nemají jak dostat, nebo?

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4540

Příspěvekod MartinS » 02 zář 2015 15:59

Smutnice a Msice i Svilusky nemaji problem te doma navstivit :-) Prolezou i mrizkami proti komarum.

lemroun
Stálý člen

Příspěvekod lemroun » 02 zář 2015 18:43

Ty svině... No tak když si zasadím kytky teď, na zimu, tak se toho snad bát nemusím :D
A ještě by mě zajímalo, jak ta květina funguje v tom jejím cyklu? Má ho prostě nějak natvrdo, že si odplodí a začne nabíhat na nějakou hibernaci a nebo když jsou podmínky tak kvete a plodí furt, takže proměnlivě žije?

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 02 zář 2015 19:13

Pokud ji zajistis podminky, tak se prizpusobi a bude ti plodit i v zime - jen je docela slozite zajistit ty vhodne "podminky". Urcite to neni jen o tom, abys rostlince nasadil cepici a mel ji u okna s vyhledem na zasnezene lany... :D
Osobne si myslim, ze prisvetlovani se nevyhnes, protoze dny v zime jsou kratke a temne.

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 02 zář 2015 19:37

Moje zkušenost je taková, že pečení substrátu je zbytečné, protože stejně, pokud půjdou ty kytky ven, byť jen na balkon, tak ti tam stejně může do toho substrátu dostat cokoliv. Pokud jde o pár rostlin, tak to nevadí, ale vypékat to pro několik desítek rostlin je na palici. Každopádně, ať se daří. :-)

lemroun
Stálý člen

Příspěvekod lemroun » 02 zář 2015 20:07

No mám to v plánu posadit na verandu (u nás se tomu tak říká, v podstatě je to nevytápěná místnost, kde se přezouváme a odkládáme kabáty), ta má okna na západo-jihozápad až sever a jak tam začne být kosa tak do obýváku, co má okna cca na jih. Akorát teď si uvědomuju, že na klíčení je potřeba tak 25°C, aby byla jistota, že všecko správně vyklíčí, že? Kolem 18 - 20 st. by bylo málo...

A rostlin bych chtěl zasadit tak 3 od každé, protože nemám páru, kam bych to jako dal :D

skWor
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod skWor » 02 zář 2015 20:51

Neviděl bych to tak zle. U nás v obýváku je teplota v maximu cca 23° C. A na okně jsem v truhlíku měl habanero red. A z 60cm truhlíku bylo přes 20 krásných plodů. A velikost oken 65 cm na šíři, žádná hitparáda co se týče podmínek. Takže s těma tvýma rostlinkama, bych se nebál. Jam místem, tak i podmínkama.

lemroun
Stálý člen

Příspěvekod lemroun » 02 zář 2015 21:33

No výborně, děláte mi radost s těma radama a zkušenostma :D Zítra mi dojdou tak se stavím v zahradnictví pro pařáčky a hnojení a začnu sázet :jalapeno:

Zpět na „Začátečnický koutek“