Co je to ????????
-
- Nováček
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Co je to ????????
Pánové, děkuji...doufám že úspěšně dozrají, pak sem šoupnu nějaké fotky. 

Kolegové, někam se mi zatoulal popisek...nevíte co by to mohlo být? Jolokie to není na 100%...to vím, ty jsou jinde.

-- 04 zář 2015 10:05 --

-- 04 zář 2015 10:05 --
Naga to nebude...nějaká směska (jak říká Srstka-kříženeček)Belqo píše:Zdravím, neviete niekto identifikovať, čo to je? Dostal som to od nejakého chalan, vraj to mala byť Naga, ale nepripadá mi tak..

Mě to hodně připomíná Fatalii Yelow 

Děkuji...možné to je, protože tu mám také vysazenou...to by bylo příjemné, protože ta potvora na balkoně letos nic mít nebudelobo píše:Mě to hodně připomíná Fatalii Yelow

Zdravím, rozhodl jsem se, že si pořídím chilli, ale jelikož jsem líný a nechce se mi pěstovat ze semínek, zvolil jsem okrasnou chilli papričku z květinářství. Potřeboval bych poradit s identifikací. Mimochodem existují nějaké nejedlé (jedovaté) druhy okrasných chilli papriček, na které bych si měl dát pozor? Nebo je riziko maximálně tak pesticid z prodejny?
Na lístku je napsané jen capsicum annuum (viz. foto), takže jedovatý lilek by to být neměl. Jednu papričku jsem snědl a zatím žiju, pálivost bych přirovnal tak k jalapeňo, nic extrémního. Keřík je asi 30 cm vysoký, listy poměrně velké, široké, tmavě zelené. Plody jsou čistě červené, rostoucí vzhůru. Rozměry asi 2 cm široké a 4 cm na délku. Rostou poměrně na husto uprostřed keříku. Co jsem tak googloval, mohl by to být nějaký čínský mutant?
Děkuji předem všem ochotným, kteří poradí.

Na lístku je napsané jen capsicum annuum (viz. foto), takže jedovatý lilek by to být neměl. Jednu papričku jsem snědl a zatím žiju, pálivost bych přirovnal tak k jalapeňo, nic extrémního. Keřík je asi 30 cm vysoký, listy poměrně velké, široké, tmavě zelené. Plody jsou čistě červené, rostoucí vzhůru. Rozměry asi 2 cm široké a 4 cm na délku. Rostou poměrně na husto uprostřed keříku. Co jsem tak googloval, mohl by to být nějaký čínský mutant?
Děkuji předem všem ochotným, kteří poradí.

Nevím sice, co je to za odrůdu, ale co se týče dotazu na jedovatost.
Podle toho co vím, tak neexistuje jedovaté chilli. Jsou lidi, kteří si myslí, že některé okrasky jsou toxické, ale IMHO to pravda není. Na druhou stranu je spousta okrasek, které chutnají nadmíru hnusně. Jsou šlechtěné na krásu a ne na chuť. Chutnají potom hořce, trpce, nebo jinak nedobře.
Jestli jsi nějakou snědl a chutnala ti, tak gratuluji. Dobře jsi vybral
Podle toho co vím, tak neexistuje jedovaté chilli. Jsou lidi, kteří si myslí, že některé okrasky jsou toxické, ale IMHO to pravda není. Na druhou stranu je spousta okrasek, které chutnají nadmíru hnusně. Jsou šlechtěné na krásu a ne na chuť. Chutnají potom hořce, trpce, nebo jinak nedobře.
Jestli jsi nějakou snědl a chutnala ti, tak gratuluji. Dobře jsi vybral

gallery/image.php?album_id=14&image_id=25501" onclick="window.open(this.href);return false;
Prosim co je to za papricku? dekuji
Prosim co je to za papricku? dekuji