Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Povídání o chilli papričkách
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521
Obrázky: 0

Re: Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Příspěvekod MartinS » 02 srp 2015 20:56

Ja myslim ze prvni mraziky budou az v Prosinci, takze casu dost.
loni u nas mrzlo snad az na konci Listopadu a letos to bude podle me jeste posunute.

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 02 srp 2015 21:14

Já osobně to tady na Šumavě vidím na pravý opak. Jinak nevím jak vy, ale ideální by to bylo teplejší podzim a hlavně pořádná zima, protože to, co zažívám v posledních letech, tak nestojí za nic. I ta zima je potřebná. :tiphat:

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 02 srp 2015 22:43

Holu píše:Já osobně to tady na Šumavě vidím na pravý opak. Jinak nevím jak vy, ale ideální by to bylo teplejší podzim a hlavně pořádná zima, protože to, co zažívám v posledních letech, tak nestojí za nic. I ta zima je potřebná. :tiphat:
Jo, určitě.... ať v lednu nebo únoru přijdou pořádné mrazy a většina šmejdů vychcípá... jen ten podzim by teď mohl být teplejší :-)
http://www.foto-tapety.cz

Lucifer
Stálý člen
Reputace: 44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » 06 srp 2015 12:41

Koukam ze jsem si pro prvni pokusy s pestovanim vybral dobry rok...ehm... Ty vedra potvoram paprickam zda se svedci, ale habanera mi dokazou denne vyzahnout pres 2 litry vody... A na dalsi 2 tydny to vypada taky porad 30+, jen mam obavy co zitrek a sobota, jestli se mo to neupece.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4521

Příspěvekod MartinS » 06 srp 2015 13:58

Ac jsem myslel ze to neudelam, tak asi koupim netkanou textilii a povesim ji na balkon za snury na pradlo.
Jsem ted na dovce mimo Prahu a dneska zajedu zalejt a asi i pristinit. Jak je barak rozpalenej tak i ve stinu je na balkone skoro 40 stupnu. Na toz kdyz pere slunicko, na cernych kvetinacich neudrzim ruku.
Naposledy upravil 1 dne MartinS; celkem upraveno 6x.

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 06 srp 2015 22:46

Jo jo tohle počasí je peklo.. paprikám někde na záhoně to svědčí ..protože defacto není potřeba foliák (skleník) ....ale ve foliáku nebo na balkoně v květináčích, už je to moc a kytky se špatně opylují a více shazují květy :-(

PS: další věc je ta, že slábne zdroj vody na zalévání, a asi budu muset začít čerpat vodu z rybníka cca 100m vzdáleného .... a i ten je už dost vyschlý ..... sucho je šílené.
http://www.foto-tapety.cz

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 07 srp 2015 11:08

Tohle vedro je hrozný, co se týče zdrojů vody. Nemám už, odkud tu vodu čerpat. A kubík vody denně je docela dost. Děsím se faktury.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 07 srp 2015 11:47

Holu píše:Tohle vedro je hrozný, co se týče zdrojů vody. Nemám už, odkud tu vodu čerpat. A kubík vody denně je docela dost. Děsím se faktury.
Kubik vody? Tisíc litrů? A vzhledem k tomu, že je to na fakturu, jak píšeš, tak upravené chlorované vody?

Fakt spotřebuješ tisíc litrů denně a zaléváš chlorovanou?

Já mám teda jenom 16 kytek, ale spotřebuju cca 50-60 litrů vody ze studny (odstáté v barelu) za dva dny.

Edit: Teď mě napadlo, že jestli máš velkou zahradu a zaléváš i stromy, tak by to tak vlastně mohlo být.. I když mě to množství ze začátku dost překvapilo.

Zpět na „Pokec o chilli“