Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
Balkón máme na JZ a sluníčko na balkón pere cca od 12hod do 20hod. Ale ty díry a zastřihnutí udělám, tím asi nic nezkazím. Jinak asi 3 papriky jsou krásně žluté, takže ty jsou zatím ok:)
1l na 10l kvetinac je podle me prilis. Svesene listy nemusi byt dusledek sucheho substratu ale jen vedra.
Pockej se zalivkou do rana a pokud budou svesene i rano, tak je zalij.
Me staci 8l vody na 20 rostlinek. A to mam 12 nadob 10-12l a pak nejake 5l.
litr vody pri kazdem zalevani je silene moc, navic pokud nemas diry na odtok.
To se neni cemu divit, ze ti to hnije.
Podle me pul litru obden i v nejvetsich vedrech ti musi stacit. Jinak neni sance na to aby rostlinky trochu proschly.
Coz je u chilli zadouci.
Ja mam balkon na Jih a na cernych kvetinacich neudrzim ruku.
Rikam si jestli ty vedra nemuzou ublizit korenum.
No jsem zvedavej az prijedu domu. Zaleval jsem v sobotu rano a planuji dneska vecer.
Pockej se zalivkou do rana a pokud budou svesene i rano, tak je zalij.
Me staci 8l vody na 20 rostlinek. A to mam 12 nadob 10-12l a pak nejake 5l.
litr vody pri kazdem zalevani je silene moc, navic pokud nemas diry na odtok.
To se neni cemu divit, ze ti to hnije.
Podle me pul litru obden i v nejvetsich vedrech ti musi stacit. Jinak neni sance na to aby rostlinky trochu proschly.
Coz je u chilli zadouci.
Ja mam balkon na Jih a na cernych kvetinacich neudrzim ruku.
Rikam si jestli ty vedra nemuzou ublizit korenum.
No jsem zvedavej az prijedu domu. Zaleval jsem v sobotu rano a planuji dneska vecer.
Já zalívám 0.7 - 1L na květináč a nic se neděje. Na zahradě téměř každý den do paprikosudu 1-2 konve. Paprikám to svědčí. Nijak netrpí.
Podle mne není žádný universální recept, jak to dělat.
Podle mne není žádný universální recept, jak to dělat.
Jj to mas pravdu. Letos jsem dal vice Perlitu a Symbivit a prijde mi ze globalne vsechny rostlinky mi vydrzi dele bez zalivky. Minimalne o den. A to jsou ted poradna vedra. Bude to ale i tim ze loni jsem mel mensi kvetinace.
Take zalezi kolik ma rostlinka listu a jak moc pije
Zalezi na vsem.
Kazdopadne hniloba u kolegy je jasna podle me. Podle me potece smradlava voda az udela diry vespod.
Take zalezi kolik ma rostlinka listu a jak moc pije

Kazdopadne hniloba u kolegy je jasna podle me. Podle me potece smradlava voda az udela diry vespod.
Udělal jsem díry zespodu a nevytekla ani kapka, každopádně mě napadla ještě jedna varianta. Přijde mi, že jsou strašně mělce zasazené. Puk jsem zasadil do substrátu na celou jeho délku (hloubka asi 5-7 cm) a když do kytky trochu strčím, celý ten bal se hýbe. Jak máte hluboko zasazené?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Když přesazuji, tak vždy co nejhlouběji až po listy.
http://www.foto-tapety.cz
- Lucifer
- Stálý člen
- Reputace: 44
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Tak po tech vedrech mam taky nejaky problem s listy u jednoho haba, Ostatnim se dari dobre - jen to jedno vypada nejak takhle:

- zalejvam pres ty vedra denne celkem hodne (min. 1 litr na kvetinac, spis vic) , do balkonu to pere fest - vcera tam muselo byt snad pres 40°C, ostatni to snasi celkem dobre a pokud k veceru povadly tak po zaliti se srovnaly. Tahle ale zustava takovahle. Hnojeno jednou tydne Hostickym tekutym s guanem "paprika a rajce"., naposled ve ctvrtek.

- zalejvam pres ty vedra denne celkem hodne (min. 1 litr na kvetinac, spis vic) , do balkonu to pere fest - vcera tam muselo byt snad pres 40°C, ostatni to snasi celkem dobre a pokud k veceru povadly tak po zaliti se srovnaly. Tahle ale zustava takovahle. Hnojeno jednou tydne Hostickym tekutym s guanem "paprika a rajce"., naposled ve ctvrtek.
Myslel jsem si to. Ani kapkaLosky83 píše:Udělal jsem díry zespodu a nevytekla ani kapka, každopádně mě napadla ještě jedna varianta. Přijde mi, že jsou strašně mělce zasazené. Puk jsem zasadil do substrátu na celou jeho délku (hloubka asi 5-7 cm) a když do kytky trochu strčím, celý ten bal se hýbe. Jak máte hluboko zasazené?

Mám to vyzkkoušené, velký truhlík je bez děr a malé také. Nikdy jsem tam neměl bažinu

Sázím také hluboko (minimálně po první listy. A teď ještě při prokypření půdy v květináči přihrnu zeminu ke kmínku...dělám kolem nich takové "krtince". A v průběhu roku vždy ještě přisypu...cca 0,5l zeminy k rostlině.