Spálení listů?
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
Spálení listů?
Chtěl bych se zeptat zda je možné že nám sluníčko tak trošku poškozuje papričky. Rostlinky normálně rostou a myslím že se jim i docela daří ale jak jsou teď ty pařáky tak jim jakoby vybledly listy (úplně světle zelené až jakoby bílé)? Zítra bych přidal fotky pro ilustraci teď už je venku tma. Všechny byly nádherné zelené a teď tohle 

Re: Spálení listů?
Určitě to možné je. Mně to solidně sežehlo habanero, ostatní kytky se už celkem otužily venku, ale habanero tam šlo poslední a navíc bylo předtím pod zářivkou (těm prý přechod dělá největší problémy)
Reseno jiz v nekolika tematech. Jen behem dneska asi ve dvou. Paprickam trva cca 3-5 tydnu nez si zvyknou na slunecni svetlo. Pri extremnich paracich jako ted bylo posledni dny se doporucuje pristinit textilii, prosteradlem, pradlem...
Tvoje jeste 100% navykle nejsou.
Tvoje jeste 100% navykle nejsou.
Já taky někdy touhle dobou, ale většinu kytek jsem dával na den slunit už během května, když bylo hezky, akorát to habaněro šlo zpod zářivky na pár dní na okno zevnitř a pak hned ven, tak to nezvládlo. jeden list zbělal skoro způlky, další 2-3 mají zkroucené špičky... nechávám to osudu, stejně se ted má ochladit, ale většinou se preventivně používá netkaná fólie na přistínění...
Kytky jsem dával ven do polostínu už začátkem května, takže měly docela dost času si zvyknout a teď jak byly ty parna, tak stejně pár těch úplně prvních listů (ty nejstarší dole) to trochu odneslo. Z toho plyne, že pokud jsi je dával ven až na začátku června, tak je jisté, že ještě zvyknutý na UV nebyly.
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
To se omlouvám jestli se to už několikrát řešilo já koukal asi málo že jsem nic nenašel... Teoreticky rostlinkám nic není jen některé lístky budou takové "flekaté" jo?
Pokud není postižená celá rostlina, tak bude ok. Problém by byl, kdyby to odnesly skoro všechny listy - to se ti pak hrozně zbrzdí nebo odejde úplně. Pokud je to pár listů, tak se neboj - vytvoří si nové a ty už budou na sluníčko odolné.