Rady a pokyny do začátu

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534
Obrázky: 0

Re: Rady a pokyny do začátu

Příspěvekod MartinS » 06 kvě 2015 14:29

Ja to same. Mame doma 4letou Britskou modrou a jedinne co ma rada je sloni noha palma. Jinak zadnou zelen neokusuje ani neshazuje.
Papricky a dalsi veci ji nesmakuji, dokonce ani ta trava pro kocky co jsme ji jednou koupili nic. Jednou ochutnala a vicekrat si nezobla.

PraliWAR
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod PraliWAR » 18 kvě 2015 16:44

Cau, možná mám debilní dotaz..

Ohledně všeho mám dost načteno a všemu rozumím, jsou to věcný dotazy, nicméně můj přihlouplý dotaz se týká pěstování venku a tím myslím mimo foliovník, protože ne všechno se mi tam vejde, tak některý annumky, možná nějaká habanera budu pěstovat venku v květináči mimo foliovník...
1. otázka - co když bude několik dní pršet ... půda bude neustále dost vlhká což není dobře..Schováváte nějak tyto rostlinky ?
2. otázka - rostlinky ráda sluníčko ... ale pokud budou celý den na sluníčku, tak se přece spálí...ano, dá se to řešit folií hozenou přes rostlinky.. nicméně přece nebudu mít celou dobu přes ně hozenou folii... Necháváte je někde ve stínu nebo je prostě necháte ať si poradí ? Můžu je dát na místo, kde zhruba od 12 už je do večera stín..

Díky za info

OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 18 kvě 2015 17:07

PraliWAR píše:Cau, možná mám debilní dotaz..

Ohledně všeho mám dost načteno a všemu rozumím, jsou to věcný dotazy, nicméně můj přihlouplý dotaz se týká pěstování venku a tím myslím mimo foliovník, protože ne všechno se mi tam vejde, tak některý annumky, možná nějaká habanera budu pěstovat venku v květináči mimo foliovník...
1. otázka - co když bude několik dní pršet ... půda bude neustále dost vlhká což není dobře..Schováváte nějak tyto rostlinky ?
2. otázka - rostlinky ráda sluníčko ... ale pokud budou celý den na sluníčku, tak se přece spálí...ano, dá se to řešit folií hozenou přes rostlinky.. nicméně přece nebudu mít celou dobu přes ně hozenou folii... Necháváte je někde ve stínu nebo je prostě necháte ať si poradí ? Můžu je dát na místo, kde zhruba od 12 už je do večera stín..

Díky za info
1) když to stihneš je vždy lepší je odnést do sucha a "bezpečí". Pokud zmoknou tak je hold necháš vyschnout.
2) Rostliny se spálí jen pří rychlém přechodu z předpěstování (LED, okna) na přímé slunce. Takže týden dva zvykat ve stínu nebo přikryté netkanou textilií. Novým listům už přímé slunce nevadí, ba naopak. Samo, pokud máš chlupáče (Capsicum pubescens) tak do stínu.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

PraliWAR
Nový člen

Příspěvekod PraliWAR » 19 kvě 2015 09:29

Jasný, díky za rady!

Mě šlo spíš o to, že když bude ze 7 dnů v týdnu, 5 zuřivě pršet, tak to nemá jak proschnout a nemám moc prostory pro to to někde schovat :/
Aha, tak to mě práývě zajímalo, jestli jim to třeba nebude vadit i po nějaké době venku. Tak v tom případě je to cajk :)
Jinak žádné Rocota nemám..to až příští rok :)
Letos jedu poprvé, tak sbírám informace :) Akorát sem to trošku přehnal na začátek a mám nějakých 60 rostlin, tak sem zvědavěj co to vyplodí :)
Díky!

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 19 kvě 2015 17:06

MartinS píše:Ja to same. Mame doma 4letou Britskou modrou a jedinne co ma rada je sloni noha palma. Jinak zadnou zelen neokusuje ani neshazuje.
Papricky a dalsi veci ji nesmakuji, dokonce ani ta trava pro kocky co jsme ji jednou koupili nic. Jednou ochutnala a vicekrat si nezobla.

To bude tím šlechtením, ta naše mourovatá sviňa polodivoká, likviduje veškerou zeleň a žere i olivy, takže jen tvrdá ruka zákona je efektivní a nezbytná :-D :rn:

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534

Příspěvekod MartinS » 19 kvě 2015 17:29

Nase zere taky olivy zele i cerne a predtim se s nima jeste mazli, hraje, leha si na ne a tak :-D Asi ji nejak vonej zahadne lakave.

Jacopo.F.
Stálý člen
Reputace: 697

Příspěvekod Jacopo.F. » 20 kvě 2015 08:35

PraliWAR píše: Akorát sem to trošku přehnal na začátek a mám nějakých 60 rostlin, tak sem zvědavěj co to vyplodí :)
Díky!
:-) Tak to jsem na tom dost podobně. Napřed jakože jen něco málého zeleného do nového bytu. No a najednou těch šedesát kytek. :-)

PraliWAR
Nový člen

Příspěvekod PraliWAR » 20 kvě 2015 13:49

Jacopo.F. píše:
PraliWAR píše: Akorát sem to trošku přehnal na začátek a mám nějakých 60 rostlin, tak sem zvědavěj co to vyplodí :)
Díky!
:-) Tak to jsem na tom dost podobně. Napřed jakože jen něco málého zeleného do nového bytu. No a najednou těch šedesát kytek. :-)

To je přesně ono :D A ještě sem si řekl,že nemám dostatek takových těch pro mě rozumně poživatelných odrůd, tak sem před měsícem a půl ještě dal další klíčit :D

Nejhorší je jak postupem času člověk zjišťuje, kolik potřebuje substrátu, kolik kontejnerů apod a pak si vlastně uvědomí,že není milionář :D
Navíc když mě popadlo letos poprvé pěstitelské šílenství, tak sem si řekl, že mi chilli nestačí..tak sem přidal okurky,rajčata, lilky,saláty,brokolice,květáky,ředkvičky,jahody,brusinky,borůvky,meloun, kustovnici,maliny a hokaido :D No prostě magor sem :jalapeno:

Jo a ročního psa, takže mám o zábavu postaránoco se týče zajištění překážek,aby se k rostlinám nedostal :D

Zpět na „Začátečnický koutek“