Ja to same. Mame doma 4letou Britskou modrou a jedinne co ma rada je sloni noha palma. Jinak zadnou zelen neokusuje ani neshazuje.
Papricky a dalsi veci ji nesmakuji, dokonce ani ta trava pro kocky co jsme ji jednou koupili nic. Jednou ochutnala a vicekrat si nezobla.
Rady a pokyny do začátu
Re: Rady a pokyny do začátu
Cau, možná mám debilní dotaz..
Ohledně všeho mám dost načteno a všemu rozumím, jsou to věcný dotazy, nicméně můj přihlouplý dotaz se týká pěstování venku a tím myslím mimo foliovník, protože ne všechno se mi tam vejde, tak některý annumky, možná nějaká habanera budu pěstovat venku v květináči mimo foliovník...
1. otázka - co když bude několik dní pršet ... půda bude neustále dost vlhká což není dobře..Schováváte nějak tyto rostlinky ?
2. otázka - rostlinky ráda sluníčko ... ale pokud budou celý den na sluníčku, tak se přece spálí...ano, dá se to řešit folií hozenou přes rostlinky.. nicméně přece nebudu mít celou dobu přes ně hozenou folii... Necháváte je někde ve stínu nebo je prostě necháte ať si poradí ? Můžu je dát na místo, kde zhruba od 12 už je do večera stín..
Díky za info
Ohledně všeho mám dost načteno a všemu rozumím, jsou to věcný dotazy, nicméně můj přihlouplý dotaz se týká pěstování venku a tím myslím mimo foliovník, protože ne všechno se mi tam vejde, tak některý annumky, možná nějaká habanera budu pěstovat venku v květináči mimo foliovník...
1. otázka - co když bude několik dní pršet ... půda bude neustále dost vlhká což není dobře..Schováváte nějak tyto rostlinky ?
2. otázka - rostlinky ráda sluníčko ... ale pokud budou celý den na sluníčku, tak se přece spálí...ano, dá se to řešit folií hozenou přes rostlinky.. nicméně přece nebudu mít celou dobu přes ně hozenou folii... Necháváte je někde ve stínu nebo je prostě necháte ať si poradí ? Můžu je dát na místo, kde zhruba od 12 už je do večera stín..
Díky za info
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3127
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
1) když to stihneš je vždy lepší je odnést do sucha a "bezpečí". Pokud zmoknou tak je hold necháš vyschnout.PraliWAR píše:Cau, možná mám debilní dotaz..
Díky za info
2) Rostliny se spálí jen pří rychlém přechodu z předpěstování (LED, okna) na přímé slunce. Takže týden dva zvykat ve stínu nebo přikryté netkanou textilií. Novým listům už přímé slunce nevadí, ba naopak. Samo, pokud máš chlupáče (Capsicum pubescens) tak do stínu.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Jasný, díky za rady!
Mě šlo spíš o to, že když bude ze 7 dnů v týdnu, 5 zuřivě pršet, tak to nemá jak proschnout a nemám moc prostory pro to to někde schovat :/
Aha, tak to mě práývě zajímalo, jestli jim to třeba nebude vadit i po nějaké době venku. Tak v tom případě je to cajk
Jinak žádné Rocota nemám..to až příští rok
Letos jedu poprvé, tak sbírám informace
Akorát sem to trošku přehnal na začátek a mám nějakých 60 rostlin, tak sem zvědavěj co to vyplodí 
Díky!
Mě šlo spíš o to, že když bude ze 7 dnů v týdnu, 5 zuřivě pršet, tak to nemá jak proschnout a nemám moc prostory pro to to někde schovat :/
Aha, tak to mě práývě zajímalo, jestli jim to třeba nebude vadit i po nějaké době venku. Tak v tom případě je to cajk

Jinak žádné Rocota nemám..to až příští rok

Letos jedu poprvé, tak sbírám informace

Díky!
MartinS píše:Ja to same. Mame doma 4letou Britskou modrou a jedinne co ma rada je sloni noha palma. Jinak zadnou zelen neokusuje ani neshazuje.
Papricky a dalsi veci ji nesmakuji, dokonce ani ta trava pro kocky co jsme ji jednou koupili nic. Jednou ochutnala a vicekrat si nezobla.
To bude tím šlechtením, ta naše mourovatá sviňa polodivoká, likviduje veškerou zeleň a žere i olivy, takže jen tvrdá ruka zákona je efektivní a nezbytná

Nase zere taky olivy zele i cerne a predtim se s nima jeste mazli, hraje, leha si na ne a tak
Asi ji nejak vonej zahadne lakave.

- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
PraliWAR píše: Akorát sem to trošku přehnal na začátek a mám nějakých 60 rostlin, tak sem zvědavěj co to vyplodí
Díky!

Jacopo.F. píše:PraliWAR píše: Akorát sem to trošku přehnal na začátek a mám nějakých 60 rostlin, tak sem zvědavěj co to vyplodí
Díky!Tak to jsem na tom dost podobně. Napřed jakože jen něco málého zeleného do nového bytu. No a najednou těch šedesát kytek.
To je přesně ono

Nejhorší je jak postupem času člověk zjišťuje, kolik potřebuje substrátu, kolik kontejnerů apod a pak si vlastně uvědomí,že není milionář

Navíc když mě popadlo letos poprvé pěstitelské šílenství, tak sem si řekl, že mi chilli nestačí..tak sem přidal okurky,rajčata, lilky,saláty,brokolice,květáky,ředkvičky,jahody,brusinky,borůvky,meloun, kustovnici,maliny a hokaido

Jo a ročního psa, takže mám o zábavu postaránoco se týče zajištění překážek,aby se k rostlinám nedostal