Chlape, ty jsi opravdu velký hrdina!ripaxxx píše:Po delší době dávám up...Vše roste krásně, něco kvete a rocota se mají čile k světu. Bohužel mám absenci oken a není kam rostliny v květináčích dávat....Pouze jedno normální a 4 střešní okna. Proto dnes vynalezen zlepšovák, ale asi to byl můj poslední hrdinský čin. Kdybych se neozval tak víte proč jsem zemřel![]()
Ripaxxx - 2015
Re: Ripaxxx - 2015
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
statečný to jinoch...... až bych řekl nerozumný..... 
Tak jsem přežil a malý up
Poslední tři dny je tahám na balkón na ostré slunce a rostou před očima. Sice některé svěsí listy, ale pokaždé se z toho dostanou bez jakékoli škody nebo popálení. Včetně Rocot, které se větví jak o život. Jen ten Bishops...Pořád roste do výšky a nikde náznak květu nebo větvení.

Mas je parádní, a listy svesuji kvůli teplotnimu šoku, lepší by bylo je těchto šoku ušetřit a už je nechat venku i pres noc u me to funguje paradne už tři týdny mam 4 rostliny na balkone a daří se jim vyborne. A ty Rocota mas taky parádní, je vidět ze máj polostin to je super

Tak sice jsem včera postavil minifóliáček na balkóně, ale stejně mám pořád obavy z mrazíků...Nebudu pokoušet štěstí když ještě občas škrabu námrazu z auta. Dám se metodou šoku. Sice svěsí, ale pak jedou jak o život. Na jednom Rocotu jsem měl květy a chtěl je nechat, ale poté co jeden spadl sám a další jen jsem se dotkl, jsem včera ostříhal 20 pupenů na jedné rostlině ať posílí. To samé u Jalapeňa. Zbytek snahu nemá
Mám obavy ze 7potu aby vůbec zaplodil...Je zakrslý a do výšky nechce 
Edit: teď jsem si Lobo všiml toho polostínu v odpovědi...Ten nemají. Bylo to jen v době focení. Jinak plná palba. Západní strana...
Edit: teď jsem si Lobo všiml toho polostínu v odpovědi...Ten nemají. Bylo to jen v době focení. Jinak plná palba. Západní strana...
Naposledy upravil 1 dne ripaxxx; celkem upraveno 26x.
lobo můžeš mi prosím vysvětlit ten teplotní šok?
Přeci jen když je tahám ven jen ve dne tak by to měla být menší zátěž než je tam nechávat i přes noc. Ten rozdíl 20-30 st nebo 8-30 je znatelný.
Taky je tahám ven přímo na slunce. Listy to ani moc nepálí na to že je to jih
Moc mě to přenášení nebaví, ale nechci riskovat ty nízké teploty 
Přeci jen když je tahám ven jen ve dne tak by to měla být menší zátěž než je tam nechávat i přes noc. Ten rozdíl 20-30 st nebo 8-30 je znatelný.
Taky je tahám ven přímo na slunce. Listy to ani moc nepálí na to že je to jih
czlada píše:lobo můžeš mi prosím vysvětlit ten teplotní šok?
Taky je tahám ven přímo na slunce. Listy to ani moc nepálí na to že je to jihMoc mě to přenášení nebaví, ale nechci riskovat ty nízké teploty
No jde o to, že i když je v noci dejmetomu 8 stupnů i kdyby jen 3 stupně a přes den pak na sluníčku opdoledne je třeba 28 což je markantní rozdíl tak se ale neotepluje razantně rychle, otepluje se postupně třeba 2 stupně za hodinu. Takže je to pro ně mnohem lepší než když jim běhěm jedné minuty nadělíš o 10 stupnů víc
Ještě co se týče těch mrazíků je potřeba si uvědomit že pokud je 5 stupnů v 1metru nad zemí tak to samé neplatí na balkoně třeba v1. patře kde je navíc závětří atd.. jak říkám už je tam mám tři týdny a byli i dny kdy bylo v noci a kránu kolem 0 stupňů a úplně v pohodě protože na tom balkoně mám tak +3 stupně bez větru
Zdravím, opět menší UP...Všemu se daří jak má a v práci už mám na Jala krásný plod...Doma má nejvíce pupenů a nejvíce větví Roca..By mě zajímalo kam to dám (výška 50cm šířka 80cm).Jala jde do výšky už 80cm a to samé Bishops...Akorát tomu se vůbec nechce větvit. 7Pot a Jolokie neustále zakrslé, ale dnes jsem už také objevil pupeny. Jinak jsem rád že jsem neposlechl a nenechal je venku. Minulý týden v 3 patře -2 a dnes -1. Bych brečel...Dávám je pouze slunit. Svěšení listů jsem zjistil že není teplotní šok, ale pouze reakce na slunce...A kupodivu Roco to pobere líp jak Jala