První chilli

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Párátko Joe
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: První chilli

Příspěvekod Párátko Joe » 17 dub 2015 15:26

Mám kočky i psa. A jsem kočičí člověk. Sice se kočky nedaj vycvičit, na druhou stranu jsou to osobnosti, kterejm když zamáváš před nosem klackem, tenisákem nebo kusem žvance, tak na tebe koukaj s výrazem "na co si to jako hraješ" :D
Kdežto pes s hrdostí vysype mozek uchem z hlavy ven a neexistuje pro něj nic než klacek/tenisák/ kus žvance :D

A k paprikám :D
Vytahovaly se dost, ještě v jifech. Když sem je přesadil tak jsem je zahrabal až po první lístky, tak je to krapet lepčí. Spíš mě teď trochu hlodá to, že jsou některý fakt mrňavý a jiný už valí 4. patro listů. A to jak mezi odrůdama, kde bych to chápal, tak ale i 2 kusy stejný odrůdy. Nejlíp jedou Jalapena, nehůř Habanera.

Druhy po řadách:
Habanero Bonda Ma Jacques
Jalapeno Maylon
Chinese Multicolor
Penquin Mix
Thanksgiving

23009

Největší a nejmenší Habanero:

23011

Největší a nejmenší Jalapeno:

23010

Vysazeny stejný den, klíčeno za stejných podmínek - světlo, teplo, vlhkost. Prostě nějaký valí a jiný nevalí.
Celkově jsem ale spokojenej :)

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4501

Příspěvekod MartinS » 17 dub 2015 15:45

To je ale pomerne normalni ze palivejsi druhy resp chineses, rostou pomaleji nez obyc jalapena tj. annunnky.

Párátko Joe
Nový člen

Příspěvekod Párátko Joe » 18 dub 2015 08:03

Což to jo, to mi nepřijde až tak nenormální, že některé druhy valí, jiné pomaleji. Ale tady jsem porovnával kusy jednoho druhu..

Pálivák
Nový člen

Příspěvekod Pálivák » 20 dub 2015 15:07

Aspoň už víme, co znamená selekce nejsilnějších druhů pro kultivaci :D stejně je ta přiroda zajímavá...

Zpět na „Začátečnický koutek“