Které chilli lze pěstovat i venku?
Re: Které chilli lze pěstovat i venku?
nevím, každý den jsem je měl na okně na slunku, ale až po přesazení ven mi to udělalo, tak bych se klonil k tomu přemrznutí, ale těžko říct.
-
- Stálý člen
- Reputace: 17
- Obrázky: 0
Oknem proniká asi 1% UV záření, než dáš chilli ven, musíš ho "zvykat" 
-- 16 dub 2015 23:19 --
-- 16 dub 2015 23:22 --

-- 16 dub 2015 23:19 --

-- 16 dub 2015 23:22 --

abych se vrátil k původnímu tématu :
Já budu dávat ven do záhonu i Chinensky jako jsou : 7Pot Douglah, trinidad congo red a další ... Respektive abych to upřesnil tak mám záhon cca 4x4m a ten celý dokola obeženu folií do výšky 1metru. Dělám to hlavně až budou v létě přívaláky
a k tomu brutál vítr aby se holky nepolámali. Je jasné že budu rád když mi na každý rostlině vyroste 20 - 30 plodů i tak budu rád, jelikož ve foliovníku očekávám výnosy ve stovkách plodů na jednu rostlinu.
Hlavně chci ověřit jaké druhy chinensek jsou schopné plodit v otevřeném prostranství
Já budu dávat ven do záhonu i Chinensky jako jsou : 7Pot Douglah, trinidad congo red a další ... Respektive abych to upřesnil tak mám záhon cca 4x4m a ten celý dokola obeženu folií do výšky 1metru. Dělám to hlavně až budou v létě přívaláky

Hlavně chci ověřit jaké druhy chinensek jsou schopné plodit v otevřeném prostranství

Ještě se vrátím, měl jsem ty rostliny asi týden na balkoně aby si zvykali přes den na Slunko, změnu teploty, vítr atd.
Většinu rostlin jsem rozdal, na zbytek prostě nemám místo a otestoval jsem dvě rostliny venku, to je celé, je mi jasné že nejspíš nepřežijí, i když...
Můžu tady pročítat forum týden a hledat, kdy se může/nemůže sadit chilli ven, co člověk to názor, nebo zkusit nasadit přebytek ven a zkusit to.
Výstup z mého příspěvku měl být v tom smyslu, že na sázení rostlin je opravdu brzo, zvlášť pro ty co nemají rostlin na rozdávání, ne podle mého názoru , ale podle aktuální zkušenosti (prostě mi to nedalo, nezkusit to)
Konec
PS: LOBO je to i trochu tvoje vina, že mám takový přebytek, když jsi mi poslal tolik semen s dobrou klíčivostí, takže ještě jednou díky, kdybys potřeboval pak něco poslat, semínka tak dej vědět, mám i nějaké další druhy, než co jsi mi poslal
Většinu rostlin jsem rozdal, na zbytek prostě nemám místo a otestoval jsem dvě rostliny venku, to je celé, je mi jasné že nejspíš nepřežijí, i když...
Můžu tady pročítat forum týden a hledat, kdy se může/nemůže sadit chilli ven, co člověk to názor, nebo zkusit nasadit přebytek ven a zkusit to.
Výstup z mého příspěvku měl být v tom smyslu, že na sázení rostlin je opravdu brzo, zvlášť pro ty co nemají rostlin na rozdávání, ne podle mého názoru , ale podle aktuální zkušenosti (prostě mi to nedalo, nezkusit to)
Konec
PS: LOBO je to i trochu tvoje vina, že mám takový přebytek, když jsi mi poslal tolik semen s dobrou klíčivostí, takže ještě jednou díky, kdybys potřeboval pak něco poslat, semínka tak dej vědět, mám i nějaké další druhy, než co jsi mi poslal
mne sa podarili celkom slusne Trinidad Moruga Scorpion na balkoneColostomizer píše:V extrémním případě všechno kromě Morugy a Nagy

Teraz už viem, prečo mi vonku neprežili Bhut Jolokia Chocolate, Trinidad Scorpion Moruga, 7 Pod Douglah a ani Habanero Big Sun. Viete mi poradiť, čím môžem prihnojiť svoje žijúce rastlinky pestované v práci za oknom (TS Moruga, Bhut Jolokia Red, 7 Pod Douglah, Habanero Red, Peter Pepper Red a Jalapeno Early? Niečo čo sa predavá aj na Slovensku. Ďakujem.