Sakevi 2015
Re: Sakevi 2015
prijde mi ze i na slunicku je jeste dost chladno alesponu nas na Mostecku. stale fouka studenej vetrik
.

Taky dle me je zbytecne ted kytky otuzovat. Staci az behem Dubna. nebo pak dat rovnou v Kvetnu ven. Aby nedostaly kytky sok staci netkana textilie nebo pak zacinat s kratkym pobytem. Dle me je zbytecne je stresovat uz ted
Akorat budou dostavat sok ze zmeny teplot a zabrzdi to jejich rust.
Napr. 22°C doma a 12°C venku apod...

Napr. 22°C doma a 12°C venku apod...
Ahoj chlape ty teplotní výkyvy jim nebudou dělat vůbec dobře nech je raději hezky za oknem. S kolegou MartinS nesouhlasím v tom proč dávat netkanou textílii na kytky co už za oknem na sluneční záření zvyklé jsou ? Já to například dělám ale jen u rostlin co mám pod zářivkama
Ať se daří a roste to.

Venku je zareni rozhodne silnejsi nez za oknem. Takze pak v Kvetnu se musi zvykat budto na kratky cas a nebo jim trochu pristinit.
Jde o to ze kdyz vyrazim rano do prace a vratim se az vecer, tak pokud bude cely den svitit slunicko a bude to jeden z prvnich dnu co budou venku, tak clovek se vrati vecer a kytky budou spalene minimalne z casti. Oknem ti projde napriklad 80% slunecni energie.
Jde o to ze kdyz vyrazim rano do prace a vratim se az vecer, tak pokud bude cely den svitit slunicko a bude to jeden z prvnich dnu co budou venku, tak clovek se vrati vecer a kytky budou spalene minimalne z casti. Oknem ti projde napriklad 80% slunecni energie.
Takovou zkušenost u mých pěstů zatím nemám ale budu tedy ostražitější
Je mi jasný že skrze okno strácí sluneční záření intenzitu ale nikdy jsem s tím po přesazení problem neměl
Ale dobrej tip pro členy fora

Ja prave vloni u nejakych listu mel spaleniny. Mam prime srovnani protoze ven sly na balkon ktery je na Jih a predtim byly za tim oknem na Jih ktere je z druhe strany soucast toho balkonu. Takze uplne stejne misto akorat ze venku na primem slunicku.
Ono neco jineho je kdyz je clovek treba doma, tak si to ohlida a vynda je. Ale kdyz jde pryc na cely den tak je to ze zacatku dost risk.
Taky zalezi na druhu, nektere jsou nachylnejsi.
Ono neco jineho je kdyz je clovek treba doma, tak si to ohlida a vynda je. Ale kdyz jde pryc na cely den tak je to ze zacatku dost risk.
Taky zalezi na druhu, nektere jsou nachylnejsi.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Parááda