Chilli jako pokojová rostlina
Chilli jako pokojová rostlina
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo možné doma pěstovat chilli jako takovou okrasnou rostlinu ale ve stylu, jako bývají v bytě palmy. Mít někde v rohu nějakou větší odrůdu. Popřípadě jestli už toto někdo provozuje tak jaká odrůda by se na to hodila. Co mě jen tak napadlo tak Dorset Naga je taková větší ale nejdříve si poslechnu vaše názory. Předem děkuji za odpovědi.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli jako pokojová rostlina
Určitě to jde, jen je třeba dostatek světla a přiměřený květináč. Druhů podobných Dorset Naga je mraky.
http://www.foto-tapety.cz
- DarthVikta
- Stálý člen
- Reputace: 789
Mám jako pokojovky Trinidad Scorpion Red viz. odkaz. Moc neplodí, protože skleník je skleník, ale ven je už prostě nedostanu... A kdyby ano, tak zaberou celej balkon
Jako pokojovky jsou fajn, protože skoro vůbec neopadávají a takhle vypadají celou zimu. Květináč má rozměry 380x380x300mm. Když je mám takhle u okna, tak jej otevřu dokořán a krásně se k nim dostanou i včelky. Jsou to kytky z výsevu 03/2013, takže letos je čeká třetí sezona 

-
- Nový člen
- Reputace: 0
Kolik ks na kytku to je zhruba? Planuji nechat doma jednu TSM.
- DarthVikta
- Stálý člen
Sklidil jsem jen asi deset plodů, ale to bude pravděpodobně i tím, že se škorpikama furt tak nějak bojujeme co se týče opadávání květů. Stále ještě hledám tu optimální ne/zálivku, polohu a podobně... Dávaj mi zabrat...
"DarthVikta" No přesně takhle nějak jsem to myslel
CHtěl bych se zeptat, jestli už to skoro neroste nebo jestli se to musí nějak stříhat?
Takhle by se vpodstatě dala pěstovat jakákoliv odrůda že?

- DarthVikta
- Stálý člen
Musel jsem jim dát trochu šmirgl, protože byly vzájemně total prorostlý, ale zanedlouho budou vypadat zase stejněexupery píše:"DarthVikta" No přesně takhle nějak jsem to myslelCHtěl bych se zeptat, jestli už to skoro neroste nebo jestli se to musí nějak stříhat?

Řek bych, že se takhle dá pěstovat kde co, ale volil bych nějakou méně náročnou kytku na "údržbu", abys měl i nějakou tu sklizeň a nebyl zklamanej...