Kufor - Brno

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Kufor
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Kufor - Brno

Příspěvekod Kufor » 03 bře 2015 12:02

Zdravim osadenstvo tohto pikantného fóra ;)
Aj keď to zvyčajne nemám vo zvyku, v tomto prípade nejak cítim potrebu napísať pár riadkov o sebe a mojej novej záľube.

Pálivé jedlá obľubujem už pekných pár rokov a dlhšiu dobu som zvažoval, či si nevypestujem niečo svoje. Vždy som to zavrhol, keďže som k pestovaniu vôbec nemal dobré podmienky, ani priestor. Tento rok sa však podmienky zlepšili, a aj keď zďaleka nie sú úplne ideálne, rozhodol som sa svoju ideu zrealizovať. Doteraz som sám nepestoval prakticky nič, takže skúsenosti nemám skoro žiadne, no verím, že napriek tomu sa mi zopár papričiek vypestovať podarí :)

Spočiatku som plánoval zasadiť iba nejaké okrasné, balkónové odrody, niečo nenáročné. Zo seminka-chilli som si teda objednal a do Jiffov zasial toto:

18. 2. 2015 VÝSEV 1
3x Thanksgiving
3x Chinese Multi-Color
2x Habanero Red (chcel som na skúšku niečo pálivejšie :) )

Z tohto výsevu behom týždňa vyklíčili a zaťiaľ žijú všetky TG a CMC, Haba ešte nič. Klíčenie prebiehalo v plastovej krabičke na jedlo, žiadne špeciálne podmienky. Potom som však uvážil, že skúsim podmienky zmeniť a zasiať ďalšie nové druhy. Inšpiroval som sa pritom Darth Viktovým inkubátorom. Semienka mi podaroval cosan odtiaľto z fóra, za čo mu ešte raz ďakujem. Vysieval som opäť do Jiffov, no každú odrodu okrem Haba som skúsil šupnúť aj do výsevného substrátu (Forestina), nech to môžem porovnať. Teplota v inkubátore sa pohybuje medzi 28 - 32°C. A čo som to teda zasial?

2. 3. 2015 VÝSEV 2
JIFFY
2x Habanero Red
3x Fatalii Yellow
3x Cheiro Roxa
2x Naga Morich (použil som semienka z vysušenej papričky, netuším ako boli sušené, tak som to dal na skúšku. Ak vyklíči, budem rád, ak nie, nič sa nedeje)

SUBSTRÁT
1x Thanksgiving
1x Chinese Multi-Color
1x Cheiro Roxa
1x Fatalii Yellow
1x Naga Morich
1x Aji Cristal

Zasial som teda viac, ako som pôvodne plánoval, snáď sa mi teda podarí zaplniť balkón. Ak sa ujme rastliniek viac, stále je ich možné niekomu darovať, no ak by ich bolo málo, to by bola škoda, to by ma mrzelo :) Rád sa časom podelím s fotkami, snáď bude moje snaženie aspoň sčasti také úspešné ako u niektorých miestnych pestovateľov.

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7

Re: Kufor - Brno

Příspěvekod Soaker » 03 bře 2015 14:44

tak vitaj medzi chilli pestovatelmi, nech ti to rastie

Berry
Stálý člen
Reputace: 4

Příspěvekod Berry » 03 bře 2015 19:02

také zdravím

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 04 bře 2015 09:14

Koukám máš asi velikej balkón..... :-) vitej

Kufor
Nový člen

Příspěvekod Kufor » 04 bře 2015 15:52

Tak vieš, ten, kto tu býval predtým stále tvrdil, že v lete je v tej izbe strašne teplo.. Tak to musím niečím zatieniť :D Ako som písal, radšej nech je toho veľa a ja môžem sadeničky, prípadne menšie rastlinky rozdať, ako keby malo byť málo, že ani nevyužijem pripravené kvetináče :)
Inak dnes mi v inkubátore vyklíčilo jedno Habanero z prvého výsevu, tak hádam čosi bude aj z toho :) Ostatné vyklíčené vyzerajú každým dňom krajšie a krajšie, na všetkých už sa začína objavovať prvý pár pravých listov. Už teraz som rád, že som sa do toho dal, je to strašná radosť sledovať, ako to postupne rastie :)

Jop a vďaka za privítanie

Jacopo.F.
Stálý člen
Reputace: 697

Příspěvekod Jacopo.F. » 05 bře 2015 08:05

Buď vítán. Pěkná rozmanitost. Tak ať rostou a dělají radost.

Kufor
Nový člen

Příspěvekod Kufor » 13 bře 2015 12:16

Taaak malý update, vyklíčilo mi zatiaľ z každého druhu niečo, okrem Naga Morich a Aji Cristal. Je to tam cca 10 dní, tak ešte počkám, možno aj z nich niečo bude. Inak Annuumky z prvého výsevu už nahadzujú druhý pár pravých lístkov, tak pomaly pôjdu s jiffmi do kvetináčov, ktoré mi ale majú prísť najskôr v pondelok, tak budú musieť ešte ten víkend vydržať :)

Teraz mi ale vŕta hlavou, či by som nezasadil ešte nejaké Jalapeño, nech majú z prípadnej úrody niečo aj členovia rodiny, ktoré moc neholdujú až takej pálivosti :) Nenašiel by sa teda prosím niekto, kto by mi bol ochotný povenovať, prípadne za nejaké všimné predať 2 - 3 Jalapeño semienka? Najlepšie Early, ale na konkrétnej odrode až tak nezáleži. Ideálne osobne z Brna a okolia, prípadne poštou v obálke, poštovné by som zaplatil na účet...

Zpět na „Představte se v chilli fóru“