Aj keď to zvyčajne nemám vo zvyku, v tomto prípade nejak cítim potrebu napísať pár riadkov o sebe a mojej novej záľube.
Pálivé jedlá obľubujem už pekných pár rokov a dlhšiu dobu som zvažoval, či si nevypestujem niečo svoje. Vždy som to zavrhol, keďže som k pestovaniu vôbec nemal dobré podmienky, ani priestor. Tento rok sa však podmienky zlepšili, a aj keď zďaleka nie sú úplne ideálne, rozhodol som sa svoju ideu zrealizovať. Doteraz som sám nepestoval prakticky nič, takže skúsenosti nemám skoro žiadne, no verím, že napriek tomu sa mi zopár papričiek vypestovať podarí

Spočiatku som plánoval zasadiť iba nejaké okrasné, balkónové odrody, niečo nenáročné. Zo seminka-chilli som si teda objednal a do Jiffov zasial toto:
18. 2. 2015 VÝSEV 1
3x Thanksgiving
3x Chinese Multi-Color
2x Habanero Red (chcel som na skúšku niečo pálivejšie

Z tohto výsevu behom týždňa vyklíčili a zaťiaľ žijú všetky TG a CMC, Haba ešte nič. Klíčenie prebiehalo v plastovej krabičke na jedlo, žiadne špeciálne podmienky. Potom som však uvážil, že skúsim podmienky zmeniť a zasiať ďalšie nové druhy. Inšpiroval som sa pritom Darth Viktovým inkubátorom. Semienka mi podaroval cosan odtiaľto z fóra, za čo mu ešte raz ďakujem. Vysieval som opäť do Jiffov, no každú odrodu okrem Haba som skúsil šupnúť aj do výsevného substrátu (Forestina), nech to môžem porovnať. Teplota v inkubátore sa pohybuje medzi 28 - 32°C. A čo som to teda zasial?
2. 3. 2015 VÝSEV 2
JIFFY
2x Habanero Red
3x Fatalii Yellow
3x Cheiro Roxa
2x Naga Morich (použil som semienka z vysušenej papričky, netuším ako boli sušené, tak som to dal na skúšku. Ak vyklíči, budem rád, ak nie, nič sa nedeje)
SUBSTRÁT
1x Thanksgiving
1x Chinese Multi-Color
1x Cheiro Roxa
1x Fatalii Yellow
1x Naga Morich
1x Aji Cristal
Zasial som teda viac, ako som pôvodne plánoval, snáď sa mi teda podarí zaplniť balkón. Ak sa ujme rastliniek viac, stále je ich možné niekomu darovať, no ak by ich bolo málo, to by bola škoda, to by ma mrzelo