Zdravím z Vysočiny!

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
witass
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Zdravím z Vysočiny!

Příspěvekod witass » 09 úno 2015 21:01

Zdravím všechny pěstitele a návštěvníky fóra!

Chtěl bych se touto cestou tedy konečně oficiálně představit :tiphat: , tedy hlavně představit svoje chilli snažení. To, že celkem mám rád hodně pálivé zde asi říkat nemusím, to bych tady nebyl... :-D Fórum již mám celkem slušně načtené a ve spoustě věcech jsem se nechal hodně inspirovat.

Právě ale začíná moje teprve první sezóna v pěstování chilli papriček, takže se uvidí, jak to půjde a jaké (jestli vůbec nějaké) budou výsledky. Bydlím na drsné Vysočině cca 590mnm, takže venkovní pěstování nehrozí. Pár okrasek bude možná za oknem, ale většinu chilli papriček hodlám pěstovat v již několik let nevyužívaném skleníku v podkroví nad dílnou. Dříve se tam pěstovali obyč. papriky v celkem slušném množství ve velkých nádržích. Hodně se jim tam dařilo, ale pak to nějak skončilo a vše se zlikvidovalo... nyní využito částečně jako skladiště. Pro nějaké rozumné (možná časem i nerozumné) množství papriček v klasických květináčích a kontejnerech, myslím, naprosto ideální.
Níže foto místa, kde se bude hlavně odehrávat moje chilli snažení. Prosklená je pouze část jedné strany střechy - ta otočená na jiho-západ, takže snad ideál. V létě je tam ale vedro k padnutí, tak uvidíme...
21453

Fáze předpěstování je již v plném proudu, vytvořím asi i nějaké vlákno v galerii... Pěstoval bych rád nějaké mírně až středně pálivé papričky, možná se na zkoušku najde i něco z těch nejpálivějších... :chilli11:

Wíťa

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4792

Re: Zdravím z Vysočiny!

Příspěvekod Pedro » 09 úno 2015 21:56

Vítej....no a závidím ten prostor...ideál :-)

Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 09 úno 2015 22:32

Přeju hodně zdaru v pěstování a závidím prostory :-) co bych dal za takovej skleník pod (doslova) střechou :thumbup: škoda že příbuzní z vysočiny nemají takové podkroví... :firy:
Co shoří, neshnije...

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 09 úno 2015 22:41

No teda..krásný skleník :-) Důležité je aby tam šlo pořádně větrat.... potom to bude super.. halda světla a teplo :-)
http://www.foto-tapety.cz

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 10 úno 2015 05:38

:tiphat:

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 10 úno 2015 06:47

Ahojky "sousede" (500mnm) to podkroví chci taky....

Ať roste a pálí

Zpět na „Představte se v chilli fóru“