Ahoj,
predem chci podotknout ze jsem nikdy nic nepestoval a Chilli je muj prvni pokus.
Tedka, pred par dny jsem zasadil nejaka seminka do Jiffy tablet, a dal je do krabicek od zmrzliny, nechal jsem je v mensi mistnosti (skoro zadne svetlo), ale ke je dostatek tepla (okolo 28-30 C), po par dnech jsem ale zjistil ze se mi tohle stalo se dvema seminky. Chtel bych se tedy zeptat, je to plisen? Co tedka? Mel jsem to v moc velke vlhkosti, mam udelat diry do vicek? Okamzite ty dve postizena seminka vyhodit (at to nechytne zbytek)?
A nebo jsou to nejake male postranni korinky (Neco jako vlasecnice)?
Predem dekuji za odpoved,
Michal
PS: Nejde mi tady nahrat fotky, tak jsem je hodil na uloz.to:
http://uloz.to/xy1ZY2JM/chilli-zip" onclick="window.open(this.href);return false;
Plisen a nebo korinky?
Re: Plisen a nebo korinky?
To jsou korinky, zadna plisen. Jinak priste dej seminka trochu pod povrch jiffy tablety. Korinek pujde rovnou dolu a nahoru uz pujde rostlinka.
S galerii se pak nauc, bude se ti to jeste hodit

Moc dekuji za odpoved!
Seminka bych opatrne vyndal a nasmeroval tim korinkem dolu a trosku zahrabnul aby se to lepe chytlo. Podle tech fotek se ti ten koren roste nekam nahoru a chvili bude trvat nez se otoci. Tohle bych mozna urychlil.
A nemuzu je timto manevrem poskodit?
Klidne to muzes nechat, akorat to bude dele trvat.luthomar píše:A nemuzu je timto manevrem poskodit?
Dekuji moc za kazdou radu. Snad to vyroste...
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
No napríklad ja som ich sadil do jiffov, ale tých kokosových a cca 3 mm pod povrch a tiež mi to klíči pri niektorých rastlinkách podobne. Ako keby som tie semienka nejak zle otočil, keď som ich sadil.MartinS píše:To jsou korinky, zadna plisen. Jinak priste dej seminka trochu pod povrch jiffy tablety. Korinek pujde rovnou dolu a nahoru uz pujde rostlinka.

Ale vyriešili si to rastlinky sami. Akurát som potom keď, trochu narástli, prihrabal korienky. Zatial sa nestažujú.