Ahoj světlo 2700k je k ničemu takže těch 6500k používej jinak jedna rada do budoucna přisvěcuj už od mala kytku máš strašně vytáhlou za další ring of fire se dorůstá normálně 60-70 cm takže máš ještě časSvebs píše:Zdravím, pěstuji taky indoor prvním rokem a to odrudy Birds eye baby a Ring of fire. Od začátku, co nahazují květy tak je zastřihávám a kytky se pěkně rozrůstají.
Chtěl bych se jen zeptat, jakmile přestanu se zastřiháváním v tem moment jim mám začít přisvětlovat i 2700k světlem, nebo je vhodné ho nakombinovat s 6500k světlem i dříve?
Jinak zde je fotka mé Ring of fire , kterou jsem dal před 46dny vyklíčit, momentálně má 35cm a roste jako z vody. Podle webu seminka-chilli.cz kde jsem jí koupil by se měla dorustat 20-40cm, což za chvíli bude mít, proto bych se chtěl zeptat, kdy si myslíte, že je vhodné se zastřihováním přestat? Respektive mi jde o to aby poměr doba pěstování/výnosnost byl co nejlepší.
Zhodnocení stavu chilli rostlin
Re: Zhodnocení stavu chilli rostlin
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Teplota světla kolem těch 6000K bude OK, ale musím nesouhlasit s kolegou Prokim .... na to že to je annumka, tak mi vytáhlá nepřijde. 
http://www.foto-tapety.cz
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Pěkná kytka ... 
- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
hezky ti to roste. Bohatou úrodu přeji 
proki73 : K tomu RoF pěstuji ještě Birds eye baby a mají stejné podmínky. BeB se drží hodně při zemi ( viz foto), z toho jsem usoudil, že světla by mělo být dost, ale teďka budu přesazovat a chci přikoupit nějaké žárovky a jelikož jsem zde na fóru i na nějakých návodech na Youtbe viděl, že často kombinují studené/teplé CFLka, tak sem přemýšlel přihodit nějakou tu 2700k třeba k poměru 1/4, ale jestli řikáte ýe je to k ničemu, tak na to kašlu.
Zde porovnání RoF a BeB, které jsou stejně staré a žijí v jednom growboxu

Zde porovnání RoF a BeB, které jsou stejně staré a žijí v jednom growboxu

rostou krásně a vypadají zdravě a ještě jedna věc moc nedoporučuji používat průhledné květináče z orchidejí protože po vystavení na přímé slunce se tam začne tvořit řasovity povlak