Otázky ohledně růstu rostlinek

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Urbikczz
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Otázky ohledně růstu rostlinek

Příspěvekod Urbikczz » 19 lis 2014 01:13

Ahoj lidi :tiphat:

Prvně pěstuju papričky (druhu Capsicum Anuum), mám jich 12, všechny dle semínka-chilli mají v dospělosti výšku x šířku cca 30-40x30-40 cm.
Mám je pod zářivkou Narva Bio vital LT18W/958 na prostoru 60x40 cm. Zářivka je ve výšce cca 20cm nad :chilli11:. Semínka jsem dal do jiffu před 50dny a po 3 týdnech přesadil do 0,5 kelímků, dnes(50den) jsou vysoké 15-20cm. Svítim denně 12-16hod. Papričky budu mít přes zimu indoor pod zářivkou. Na některých trošku experimentuju co sem tak našle na netu viz moje galerie .

A teď dotazy :dunno:
1) Je už čas na přesazení do větších , v mém připadě finalních kvetináčů?
(u některých rostlinek prosvítají kořinky už celkem hodně skrz stěnu kelímku)
Objem 5-7l na rostlinku jsem přemýšlel.

2) A po měsíci v 7l květináči začít hnojit?

3) V jaké vzdálenosti mít zařivku do rostliny když už má více pater?

4) Utáhnou dvě zářivky 18W 6 dospělých rostlinek? S alobalem na stěnách jestli to vůbec má význam?

5) Jaká je optimální teplota okolí pro růst?

Všem moc děkuji za odpovědi!! :firychil:

20615

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Otázky ohledně růstu rostlinek

Příspěvekod Dr.Pedr » 19 lis 2014 07:11

Ahoj kamaráde... :tiphat:

1/ Přesadit.. (čím větší květník ...tím lepší pro rostlinku)
2/ Pokud k přesazení použiješ zahr.substrát je už předhnojený (cca na 6 týdnů)...potom můžeš nasadit třeba hnojiva od fy. Biobizz .
3/ Narvy hřejí poměrně málo (tzv.studené světlo) 10 -15 cm nad vršek rostliny.... v téhle vzdálenosti rostlinky nespálíš a max.využiješ potenciál zářivky (bez krytu ještě lepší)..přidělej zářivku na řetízek či lanko a jak bude rostlinka růst tak budeš zářivku přitahovat ve stejné vzdálenosti ke stropu..
4/ Absolutně (jedna z nejlepších zářivek na trhu pro pěst.rostlin)...klíďo alobal ale stačí bílá odrazová plocha...(pozadí a bočnice přetřít barvou či polepit papírovým kartonem..atd.)
5/ Cca 20 - 25 C
PS: Svícení 12 -16 hod. je pro tvou peněženku poněkud přehnané...stačí 10 MAX .12 hod. / den (svítím Narvou 2x36W 10 / 14 hod. vyzkoušeno a v pohodě (10 h světlo ... 14 h šero-tma ))... :wave:

PS 2: Koukal jsem na Tvoji galer. hotový Mičurin :thumbup: ... to odlistění rostlinek jsem také zkoušel..lepší zkušenost je..když nechám na rostlince 2-3 větší lístky nahoře na koruně...funguje lépe fotosyntéza a tím rostlinka dříve od spodu obroste (zhoustne)

Urbikczz
Nový člen
Reputace: 0

Re: Otázky ohledně růstu rostlinek

Příspěvekod Urbikczz » 19 lis 2014 16:10

Děkuju mockrát ! :)

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“