tak jo... první příspěvek... chilli pěstuju první rok a i když jsem o radu nikdy nepsal vždycky jsem na problém našel odpověď tady... ať se týká plísně, malého vzrůstu, hnědnutí listů, hnojení atd, vždycky jsem tady našel radu a za to chcu poděkovat... ale abych se dostal k jádru pudla... letos jsem začínal a pěstoval jsem" domácí" chilli... nevím ani co je to za odrůdu, ale mám jich ze 2 rostlinek skoro 3 kila a to mi na rok na vaření stačí...příští rok chci zkusit nějaké náročnější odrůdy ale do kuchyně jsem si chtěl ponechat i tyhle 2... chtěl jsem rostlinky zazimovat ale jelikož hodně narostly(cca170 cm) chci se zeptat jesli když je ustřihnu těch udávaných 10-15 cm nad povrchem jestli to stačí, jelikož v této výšce je to jen dřevnatý stonek a jestli by něměl být alespoň vrchní konec zelený aby mohli na jaře vyrazit lístky... druhá otázka je kdy asi mám zazimování uskutečnit? za třetí bych je chtěl necat v jedné společné nádobě (cca 70 lirová) ale na tu nemám doma ve vytápěné místnosti dost místa, chci se proto zeptat jestli jim nevadí tma, mohl bych je přes zimu uskladnit ve slepě kde je stabilních 12-15 stupňů? díky za odpovědi...
PS: kdysi na jaře se tu řešilo zda by šlo zasadit semínka z čínské polévky.... zasadil jsem je spolu se semínky z mlýnku na chilli, jako takové malé překvapení pro mě.... čínská polévka byla nějaká od vietnamců od nás z ulice.... vyšly jak ty "polévkové" tak ty "mlýnkové". bohužel všechny 4 rostlinky zahynuly o jednom víkendu na koleji, kdy jsem onemocněl a přijel asi až za týden, bez zálivky to nedaly... každopádně to příští rok provedu zase a pak se nezapomenu podělit...
přezimování sem začátečník
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: přezimování sem začátečník
pokrocile-techniky-pestovani-chilli/pre ... t1174.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: přezimování sem začátečník
Ahoj budu se ti snažit odpovědět na tvé otázky sice taky letos přezimuji poprvé ale již jsem dělal nějaké pokusy které vyšly a po rozpravě ze zkušenějšíma v této věci jsem se dost přiučil takže zkracování je individuální já mám některé 15cm a další 25cm tak aby zbyly nějaké větvičky ale pokud nezůstanou nevadí a pokud zůstane nějaká zelená část jen lépe další věc je že zazimování se provádí v tomto čase konec října až polovina listopadu a za třetí 70l nádoba je moc já osobně jsem ostřihal kořeny a dal jsem je do cca 1l květináčů protože toho místa taky moc nemám a jako poslední je že rostliny potřebuji teplo a světlo jinak zahynou takže pokud máš místo tak ostřížek kořeny dej do menších květináčů z novou hlínou a dej je na slunné okno nebo na parapet já je mám pod zářivkou protože nemám moc slunné okna P.s. dej na fórum nějaké fotky těch tvojich rostlinek jsem zvědav z čeho máš tak krásnou úrodu zatím se měj Proki