Suroviny:
5 kg zelenej kapusty
2 kg papriky
1 kg salatovej uhorky
1 kg cibula
chilli papricky /podla chute - ja som robil jednu varku z jalapeno tak 30 ks (verzia pre otca) a druhu verziu som robil s Habanero Red/
1 zelko /100 g balenie/
dvojsiricitan draselny /borkén/ - na špičku lizice , zabrani z hnednutiu kapusty
500 ml octu
500 g cukru
Postup:
1. vsetko umyjeme a nastrúhame na pozadovanu hrubku.
2. k nasekanej zelenine pridáme Zelko, ocot , cukor a poriadne premiesame.
3. Takto premiesanu zmes necháme stat cca 24 hod pri 15-20 °C /ja som pouzil komoru/, pocas tohto lezania ju obca premiesame / uplne staci 2-3 krat/
4. Z odlezanu zmes natlacime do 7 dcl flias a zalejeme stavou zo dna hrnca, uzavrieme a skaldujeme v komore.
NESTERILIZUJEME!!!!
pozn. BORKER-u nedavajte moc vela lebo neni to najlepsia latka pre organizmus ...ale v malom mnozstve ak osom pouzil ja tak je v podstate neskodna.
Dobru chut
Čalamáda
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Čalamáda
vyzkouším....TOM píše:Suroviny:
5 kg zelenej kapusty
2 kg papriky
1 kg salatovej uhorky
1 kg cibula
chilli papricky /podla chute - ja som robil jednu varku z jalapeno tak 30 ks (verzia pre otca) a druhu verziu som robil s Habanero Red/
1 zelko /100 g balenie/
dvojsiricitan draselny /borkén/ - na špičku lizice , zabrani z hnednutiu kapusty
500 ml octu
500 g cukru
Postup:
1. vsetko umyjeme a nastrúhame na pozadovanu hrubku.
2. k nasekanej zelenine pridáme Zelko, ocot , cukor a poriadne premiesame.
3. Takto premiesanu zmes necháme stat cca 24 hod pri 15-20 °C /ja som pouzil komoru/, pocas tohto lezania ju obca premiesame / uplne staci 2-3 krat/
4. Z odlezanu zmes natlacime do 7 dcl flias a zalejeme stavou zo dna hrnca, uzavrieme a skaldujeme v komore.
NESTERILIZUJEME!!!!
pozn. BORKER-u nedavajte moc vela lebo neni to najlepsia latka pre organizmus ...ale v malom mnozstve ak osom pouzil ja tak je v podstate neskodna.
Dobru chut
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 191
- Registrován: 02 úno 2014 11:45
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slovenská republika
Re: Čalamáda
Njalepsia je ked ju nechate odstat par tyzdnou, vtedy sa to tam dobre prepoji a je to chutovecka takmer ku vsetkemu .....Na druhej strane je problem aby to ta kdlho vydrzalo, ak to budete robit z 5 kg kapusty ....avsak poznam zaruceny recept...vela chilli a skodcov /t.j. zrutov/ bude menej a calamadu budete mat len pre seba ak v rodine nemate dalsiu plechovu hubu
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů