5 kg zelenej kapusty
2 kg papriky
1 kg salatovej uhorky
1 kg cibula
chilli papricky /podla chute - ja som robil jednu varku z jalapeno tak 30 ks (verzia pre otca) a druhu verziu som robil s Habanero Red/
1 zelko /100 g balenie/
dvojsiricitan draselny /borkén/ - na špičku lizice , zabrani z hnednutiu kapusty
500 ml octu
500 g cukru
Postup:
1. vsetko umyjeme a nastrúhame na pozadovanu hrubku.
2. k nasekanej zelenine pridáme Zelko, ocot , cukor a poriadne premiesame.
3. Takto premiesanu zmes necháme stat cca 24 hod pri 15-20 °C /ja som pouzil komoru/, pocas tohto lezania ju obca premiesame / uplne staci 2-3 krat/
4. Z odlezanu zmes natlacime do 7 dcl flias a zalejeme stavou zo dna hrnca, uzavrieme a skaldujeme v komore.
NESTERILIZUJEME!!!!
pozn. BORKER-u nedavajte moc vela lebo neni to najlepsia latka pre organizmus ...ale v malom mnozstve ak osom pouzil ja tak je v podstate neskodna.
Dobru chut
