Prostřihávání rostlin kvůli dozrávání plodů?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Prostřihávání rostlin kvůli dozrávání plodů?
Zajímalo by mě, jestli prostříhání rostlin urychlí zrání plodů? Mám ve foliáku šílenou jungli a i tak mi průběžně dozrává mraky plodů...a to i ty ve stínu...prostě podle toho jak narostly. Přijde mi že stačí když svítí slunce na rostlinu a plody zrají i ve stínu. Má někdo další zkušenosti s tímto postupem? 

http://www.foto-tapety.cz
- vavy.p
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prostřihávání rostlin kvůli dozrávání plodů?
mel jsem v jungli malej keřík pequinků na ostatní svitilo jsou už dávno hotový a ten keřík je skoro celej ještě zelenej.... já stříham co vidím že je malý neduživý jde pryč, prazdný haluze taky.... viz poslední příspěvky.... venkovni-galerie-pestovani-chilli/prvni ... tml#p22359" onclick="window.open(this.href);return false;
- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo právě že jsem na to koukal. Už dýl jsem se tu na to chtěl zeptat a nějak jsem vždy zapomněl nebo nebyl čas. Uvidíme jaké jsou zkušenosti dalších chilli maniaků 

http://www.foto-tapety.cz
ahoj ja taky prostřhávám stejně jako vavy.p ale taky pruběžně ruším rostliny kte už nic není nebo už je toho málo aby měly ostatní více prostoru a vvětla a letos jsem se rozhodl že si ubělám bonchi z nějakého krasavce
Také mě to zajímá, zdali to urychlí dozrání. ALe nevím nevím, dle mého listy jsou právě portály pro energii atd, tak bych řekl že tím moc nepomůžem, možná naopak, ale zkušení napíšou