Reakce na chilli

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
rarach
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Reakce na chilli

Příspěvekod rarach » 21 srp 2014 20:16

Ahojte,
prosím o radu/názor zkušenějších čiližroutů.
Je tomu cca rok, co jsem objevil slabost pro pálivější pokrmy...doposud víceméně čili omáčky z Habaner (různých značek).
Nedávno se mi do ruky dostala jedna z Jolokie, tak jsem neváhal a šup s ní do guláše. Pálit, pálila, to o.k. ale už během jídla jsem cítil, že je něco jinak, takže jsem raději ani nedojedl. Tlukot srdce, zrychlené dýchání, hlava se motala, no nevěděl jsem, čí že to jsem.
Alergie? ochutnávka nirvany?

Za reakce děkuji

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Reakce na chilli

Příspěvekod Dr.Pedr » 21 srp 2014 21:48

Hmmm ...a co si čekal...procházku růžovým sadem ?...tohle jsou klasické symptomy požití kapsaicinu.. žádná věda...

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 21 srp 2014 23:02

rarach píše:Ahojte,
prosím o radu/názor zkušenějších čiližroutů.
Je tomu cca rok, co jsem objevil slabost pro pálivější pokrmy...doposud víceméně čili omáčky z Habaner (různých značek).
Nedávno se mi do ruky dostala jedna z Jolokie, tak jsem neváhal a šup s ní do guláše. Pálit, pálila, to o.k. ale už během jídla jsem cítil, že je něco jinak, takže jsem raději ani nedojedl. Tlukot srdce, zrychlené dýchání, hlava se motala, no nevěděl jsem, čí že to jsem.
Alergie? ochutnávka nirvany?

Za reakce děkuji
Jolokia.... procházka růžovým sadem..... lahodná paprička, sladoučká....jemňoučká...mlska odedneška si ji dávám ke každímu jídlu......právě jsem skončil s TSM , už vím proč se Jeňa ptal jestli to prodávaj BEZ ZBROJÁKU.....

JuraS.
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JuraS. » 22 srp 2014 08:34

Jen by mě zajímalo. Pokud by se někde v indočíně, v mexiku, na filipínách narodilo dítě co bude mít negativní reakci na capsaicin. Porouchané. Neumře tam hladem ?

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 22 srp 2014 08:55

musí se rychle naučit vařit samo a doufat že to matka omezí v době kojení.... tohle musí vlízt všude.... :-) hrozí ovšem to , ze dojde k fanalnim následkům už v prenatalním věku bo dostává vyživu pupečníkem a tak dlouho bez kapsaicinu nikdo nemůže vydržet... :-)

rarach
Nováček
Reputace: 0

Příspěvekod rarach » 23 srp 2014 07:43

Tak to je mazec, normálně jsem si myslel, že tam výrobce namíchal nějakou ne úplně legální přísadu :-)
díky a mějte se!

Zpět na „Začátečnický koutek“