Ahojte,
prosím o radu/názor zkušenějších čiližroutů.
Je tomu cca rok, co jsem objevil slabost pro pálivější pokrmy...doposud víceméně čili omáčky z Habaner (různých značek).
Nedávno se mi do ruky dostala jedna z Jolokie, tak jsem neváhal a šup s ní do guláše. Pálit, pálila, to o.k. ale už během jídla jsem cítil, že je něco jinak, takže jsem raději ani nedojedl. Tlukot srdce, zrychlené dýchání, hlava se motala, no nevěděl jsem, čí že to jsem.
Alergie? ochutnávka nirvany?
Za reakce děkuji
Reakce na chilli
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Reakce na chilli
Hmmm ...a co si čekal...procházku růžovým sadem ?...tohle jsou klasické symptomy požití kapsaicinu.. žádná věda...
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Jolokia.... procházka růžovým sadem..... lahodná paprička, sladoučká....jemňoučká...mlska odedneška si ji dávám ke každímu jídlu......právě jsem skončil s TSM , už vím proč se Jeňa ptal jestli to prodávaj BEZ ZBROJÁKU.....rarach píše:Ahojte,
prosím o radu/názor zkušenějších čiližroutů.
Je tomu cca rok, co jsem objevil slabost pro pálivější pokrmy...doposud víceméně čili omáčky z Habaner (různých značek).
Nedávno se mi do ruky dostala jedna z Jolokie, tak jsem neváhal a šup s ní do guláše. Pálit, pálila, to o.k. ale už během jídla jsem cítil, že je něco jinak, takže jsem raději ani nedojedl. Tlukot srdce, zrychlené dýchání, hlava se motala, no nevěděl jsem, čí že to jsem.
Alergie? ochutnávka nirvany?
Za reakce děkuji
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Jen by mě zajímalo. Pokud by se někde v indočíně, v mexiku, na filipínách narodilo dítě co bude mít negativní reakci na capsaicin. Porouchané. Neumře tam hladem ?
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
musí se rychle naučit vařit samo a doufat že to matka omezí v době kojení.... tohle musí vlízt všude....
hrozí ovšem to , ze dojde k fanalnim následkům už v prenatalním věku bo dostává vyživu pupečníkem a tak dlouho bez kapsaicinu nikdo nemůže vydržet... 

Tak to je mazec, normálně jsem si myslel, že tam výrobce namíchal nějakou ne úplně legální přísadu 
díky a mějte se!

díky a mějte se!