Salsa Habanero (Pálivá mexická omáčka z Yucatánu)

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
almaz1
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: 06 pro 2013 16:24
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Marianske Lazně

Salsa Habanero (Pálivá mexická omáčka z Yucatánu)

Příspěvekod almaz1 » 08 črc 2014 20:19

Suroviny:
cibule 1 ks velká
rajčata 2 ks oloupaná
česnek 2 stroužek
sůl -
limonky zelené 1 ks
ocet vinný -
voda -
cilantro-nať koriandru 2 lžíce sekaného
olej -
papričky habanero 2 ks

Postup:
Cibuli a oloupaná rajčata nasekáme nadrobno, dáme do misky, přidáme česnek utřený se solí. Papričky habanero, celé a nasucho opečené, nasekáme nadrobno a přidáme do misky, zakápneme limonkem nebo viným octem, osolíme, přidáme drobně sekané cilantro, zakápneme olejem, promícháme, a v misce necháme vychladit. Podáváme jako čerstvě připravenou základní stolní mexickou omáčku ke všem jídlům.

Zdroj: manana.cz

Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host