Rajčata 1 Kg = 40 Kč (Použijeme 1 Kg)
Paprika Ramiro 250 g tj. 3 Ks = 26 Kč (Použijeme 3 Ks) (Kapie Bude asi lepší)
Cibule červená 1x = 5 Kč (Použijeme ji 1/2)
Česnek 1x palička = 3 Kč (Použijeme 5x Stroužek)
Vinný ocet 500 ml = 30 Kč (Použijeme 2,5 Polévkové lžíce)
Chilli Mix Papriček Titbit = 38 Kč (Použijeme celý balíček)
Rajčatový protlak 70 g = 7 Kč (Použijeme 70 g)
Třtinový cukr 0,5 Kg = 35 Kč (Použijeme 1 Polévkovou lžíci)
Sušená petrželová nať, pytlíček 10 g = 5 Kč (Použijeme špetku)
Sušená bazalka, pytlíček 10 g = 5 Kč (Použijeme špetku)
Pepř čtyř barev (Použijeme 2 špetky)
Sůl (Použijeme 2 špetky)
Postup:
Připravíme si nadrobno nakrájenou Cibuli.
Dále spaříme, oloupeme a nakrájíme Rajčata.
Na kolečka nakrájíme Papriky.
Cibuli lehce zpěníme v hrnci na olivovém oleji, přidáme rajčata a papriky.
To celé necháme dusit, dokud papriky nezměknou (rajčata budou už na kaši).
Směs necháme odstát. Po ochladnutí ji vlijeme do mixéru spolu se stroužky česneku.
Mixujeme do hladké hmoty.
Hladkou hmotu nalijeme o5 do hrnce a na mírném ohni necháme dále probublávat.
Postupně začneme přidávat další suroviny – vmícháme rajčatový protlak, přidáme třtinový cukr, vinný ocet, sůl, čerstvě namletý pepř, sušenou petrželovou nať a bazalku.
Chilli Papričky můžete použít samozřejmě domácí. Další suroviny můžete čerstvé a samozřejmě použít dle vlastní chutí. Pro lepší šmak můžete kápnou i trochu Bourbone.
AŤ CHUTNÁ !!!
Zdroj: chillizrouti.cz