
Potřebné věci:
meruňky v konzervě 850 ml
nasekané čerstvé papričky - použil jsem jednu vaničku žlutých habanero z globusu
citronóvá kůra
kyselina citronová (nebo by stačila jenom citronová štáva)
Postup:
Dáme meruňky i s nálevem do hrnce, přivedeme k varu, přidáme nasekané papričky. Vaříme asi 10 minut. Poté směs rozmixujeme a ještě dáme chvíli vařit. Mezitím do toho přimícháme trochu citrónové kůry, špetku kyseliny citronové (nebo citronovou šťávu) podle chuti. Poté sundáme a do horké omáčky přimícháme předem připravené zahušťovadlo (já použil rozpuštěnou želatinu), abychom dosáhli požadované konzistence. Celkově mě toto množství stačilo na 0,8 l omáčky.
To je všechno, tak ať pálí


Fotky z výroby bohužel nemám, večer sem hodím aspoň foto výsledného produktu
