Sazenice jsem během předpěstování neměl možnost otužovat a jde mi o to jak dlouho od vysazení do foliáku mám přistinovat? Folii mám kašírovanou, takže má celkem slušný rozptyl světla. Ale od výsadby paprik mám pod střechou i na bocích netkanou textii kvůli utlumení intenzivního svitu. Papriky jsou vysazeny 14 dní...z toho první týden byl podmračený, ale občas slunce vysvitlo...no a tento týden sluníčko šajní jak o život. Na pár rostlinách zbělalo pár listů, ale celkově je to zanedbatelné oproti tomu co se mi stalo u předchozích rostlin, které jsem dal do foliáku v půlce dubna. Přemýšlím že by jsem už tu textilii sundal.
Jak dlouho přistiňujete?
Jak dlouho přistiňovat ve foliáku?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho přistiňovat ve foliáku?
http://www.foto-tapety.cz
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Jak dlouho přistiňovat ve foliáku?
To není tak jednoduché...při letní sluneční palbě budeš muset tak jako tak stínit ...jinak se ti teplota ve foliáku lehce přehoupne přes 50 C..a to asi nebude to pravé....
PS: V našich podmínkách je záření v zimě málo a v létě přebytek. Nedostatek nahradíme umělým přisvětlováním, přebytek pak omezíme stíněním. Prostě se musíš řídit počasím !!
Díky tomu ,že jsem pracovně dost vytížený ...musel jsem od skleníku či foliovníku s nelibostí upustit...právě z důvodů výkyvů počasí (parno , přívalové bouřky atd..) větrat..zavřít..přikrýt...spousta příjemných starostí - ovšem na které musí být čas...

PS: V našich podmínkách je záření v zimě málo a v létě přebytek. Nedostatek nahradíme umělým přisvětlováním, přebytek pak omezíme stíněním. Prostě se musíš řídit počasím !!

Díky tomu ,že jsem pracovně dost vytížený ...musel jsem od skleníku či foliovníku s nelibostí upustit...právě z důvodů výkyvů počasí (parno , přívalové bouřky atd..) větrat..zavřít..přikrýt...spousta příjemných starostí - ovšem na které musí být čas...