Jak dlouho přistiňovat ve foliáku?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Jak dlouho přistiňovat ve foliáku?

Příspěvekod chilli-max » 24 kvě 2014 22:40

Sazenice jsem během předpěstování neměl možnost otužovat a jde mi o to jak dlouho od vysazení do foliáku mám přistinovat? Folii mám kašírovanou, takže má celkem slušný rozptyl světla. Ale od výsadby paprik mám pod střechou i na bocích netkanou textii kvůli utlumení intenzivního svitu. Papriky jsou vysazeny 14 dní...z toho první týden byl podmračený, ale občas slunce vysvitlo...no a tento týden sluníčko šajní jak o život. Na pár rostlinách zbělalo pár listů, ale celkově je to zanedbatelné oproti tomu co se mi stalo u předchozích rostlin, které jsem dal do foliáku v půlce dubna. Přemýšlím že by jsem už tu textilii sundal.
Jak dlouho přistiňujete?
http://www.foto-tapety.cz

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159
Obrázky: 0

Re: Jak dlouho přistiňovat ve foliáku?

Příspěvekod Dr.Pedr » 25 kvě 2014 08:21

To není tak jednoduché...při letní sluneční palbě budeš muset tak jako tak stínit ...jinak se ti teplota ve foliáku lehce přehoupne přes 50 C..a to asi nebude to pravé.... :tiphat:

PS: V našich podmínkách je záření v zimě málo a v létě přebytek. Nedostatek nahradíme umělým přisvětlováním, přebytek pak omezíme stíněním. Prostě se musíš řídit počasím !! :wave:

Díky tomu ,že jsem pracovně dost vytížený ...musel jsem od skleníku či foliovníku s nelibostí upustit...právě z důvodů výkyvů počasí (parno , přívalové bouřky atd..) větrat..zavřít..přikrýt...spousta příjemných starostí - ovšem na které musí být čas... :dunno:

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“