Vysev
- Petr Klatovský
- Stálý člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Vysev
Určitě není pozdě. Některé annuumky, co jsem vyséval před dvěma měsícema, mi už nasazují na květy, takže je budu muset zaštipovat. Včera jsem ještě vyséval nějaká Jalapena a Jay's Peach Ghost Scorpion...
Tak směla do toho!

Vysejt můžeš kdykoliv, cokoliv, pakliže to bude indoor a budeš v případě potřeby svítit.
Já takto sklízel doma ještě v prosinci
Nicméně annuum jsou bez problému, rocota maj vesměs dobu zrání 120dnů, jako vetšina chinenses, takže je to pomalu na hraně. Když bude ale apoň trochu přát čásko, tak to v poho stihneš.
Já teď v neděli sadil annuum, baccatum a frutescens a nemám strach že bych nestihl sklidit.
Je ale pravda, že chinenses + rocota jsem sadil o měsíc dříve.
Já takto sklízel doma ještě v prosinci

Nicméně annuum jsou bez problému, rocota maj vesměs dobu zrání 120dnů, jako vetšina chinenses, takže je to pomalu na hraně. Když bude ale apoň trochu přát čásko, tak to v poho stihneš.
Já teď v neděli sadil annuum, baccatum a frutescens a nemám strach že bych nestihl sklidit.
Je ale pravda, že chinenses + rocota jsem sadil o měsíc dříve.
Zdravím přátelé,
letos jsem začal a zasel jsem ,,něco" chilli paprik. Začlo to vlastně tak, že jsem loni od tchána dostal natrhané papriky, tak jsem je usušil a seminka letos zasadil. Říkal jsem si, kdoví, kolik toho vůbec vzejde a tak jsem to zkusil naset plošně do truhlíků. Co čert nechtěl naprostá většina vzešla a já s toho teď mám hustý ,,koberec"
Pro představu, asi něco podobného, jako když si kupujete salát na pikýrování
Něco jsem dneska přepichal do větších květináčků, tak budu vidět, jestli se chytí, nebo je to zbytečná práce a radši s tím šoupnout na kompost. Máte s něčím podobným někdo zkušenost, myslím s plošným výsevem paprik. Dělá to vůbec tak někdo?
Mimojiné mám ještě pět druhů paprik ze seminka-chili.cz (Numex, Stumpy, Habanero W., Jalapeno C., Chupetinho A.) a koupil jsem sáček Pálivce. Ovšem, v tomto případě jsem byl uvědomělejší a nasadil do sadbovačů a minipařníků. Většina vzešla a zatím roste pěkně.
Takže nějak tak moje pěstitelské megalomanské začátky. Ovšem chybama se člověk učí a já jsem se snad pro příště poučil. Aspoň udělám něco pro bližního svého a budu obdarovávat.
letos jsem začal a zasel jsem ,,něco" chilli paprik. Začlo to vlastně tak, že jsem loni od tchána dostal natrhané papriky, tak jsem je usušil a seminka letos zasadil. Říkal jsem si, kdoví, kolik toho vůbec vzejde a tak jsem to zkusil naset plošně do truhlíků. Co čert nechtěl naprostá většina vzešla a já s toho teď mám hustý ,,koberec"

Mimojiné mám ještě pět druhů paprik ze seminka-chili.cz (Numex, Stumpy, Habanero W., Jalapeno C., Chupetinho A.) a koupil jsem sáček Pálivce. Ovšem, v tomto případě jsem byl uvědomělejší a nasadil do sadbovačů a minipařníků. Většina vzešla a zatím roste pěkně.
Takže nějak tak moje pěstitelské megalomanské začátky. Ovšem chybama se člověk učí a já jsem se snad pro příště poučil. Aspoň udělám něco pro bližního svého a budu obdarovávat.

- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
- Obrázky: 0
25.2 my vykličila posledná opravná várka chinense, smaozrejme že dostávali indoor ale všetko dozrelo dokonca skorej jak ostatné
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;