Venčíte kytičky?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Tehir
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

Venčíte kytičky?

Příspěvekod Tehir » 27 úno 2014 11:29

Když je teplo (dneska třeba 20 stupňů), dávám svoje papričky ven s domněnkou, že tam budou mít víc sluníčka než za oknem a vůbec přirozenější prostředí. Taky svoje květinky dáváte na čerstvý vzduch, když jsou podmínky, nebo spoléháte na řízené prostředí doma?
Už se vám někomu stalo, že jste spálili listy sluncem (kromě případů nevhodného zalití)?

Takhle vypadají ty moje, nejsou na to ještě moc malé? Podotýkám, že pěstuji bez svícení a skleníčku jen na okně, tyhle konkrétně jsou Jalapeňa a mají kolem 6 cm na výšku.

Obrázek

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Re: Venčíte kytičky?

Příspěvekod gandalf » 27 úno 2014 11:50

Já se domnívám, že na "venčení" chilli není vhodná doba. I když sluníčko hřeje, tak vítr je studený. Na takovýhleho mrňouse stačí špatně fouknout a je po něm. S popáleninami listů od slunce se snad setkal každý pěstitel. Proto se kytky musí, než si zvyknou, přistínit.
V tvém případě bych se spíše pomalu připravoval na přesazení do větších nádob a venčení bych nějaký měsíc neřešil.

kuťa
Stálý člen
Reputace: 3

Re: Venčíte kytičky?

Příspěvekod kuťa » 27 úno 2014 13:56

Kytky zatím ven nedávám taky mi tady fouká studeně (vysočina) , ale jinak je u mě a jinak určitě bude třeba na jižní moravě. :chilli11: se snažím dávat opalovat pokaždé jak se slunko ukáže ať si zvykají :-) zatím se jim to líbí a po spálení listu ani známka.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“