Plíseň na hlíně
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Plíseň na hlíně
Ahoj mám plísen na hlíně, jde o výsvevní substrát který jsem předtím použitím vypálil, 14dní v pohodě a ted to začalo plesnivět. Zatím nehnojím ještě je čas, zalejvám pouze vodou. Mám to nějak odstranit? proč plíseň vzniká ? nezalejvám moc ? Teda vložit sem tu fotku byl porod...

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Re: Plíseň na hlíně
Zdar kamaráde,plíseň z povrchu zeminy seškrábni,doplň substrátem a méně zalévej chce to pouze rosit !! (na povrchu by měla být zemina oschlá- vlhká hlavně u kořínků.!!!
Co se týče plísně- spory jsou všude a usadí se tam kde je příliš velké vlhko a teplo.
PS. zalévat (rosit) ke krčku -stonku rostlinky ...tim zůstane vetší část zeminy na povrchu suchá a budeš mít klid.

Co se týče plísně- spory jsou všude a usadí se tam kde je příliš velké vlhko a teplo.
PS. zalévat (rosit) ke krčku -stonku rostlinky ...tim zůstane vetší část zeminy na povrchu suchá a budeš mít klid.

-
- Stálý člen
- Reputace: 3470
Tak jak praví Pedro,máš tam moc vlhko Vlastičko 

No jo kdyby to clověka napadlo hned že to bude pruser. Frajersky sem si pořidil samozavlažovací truhl, naplnil hlínou na vrch dal jiffy a liboval sem si jak krasně sem vyřešil problem se zavlahou.Trest prisel po trech tejdnech, vsude plisen a co s tim sou napadeny i jiffy takze posledni sance roztok hypermanganu plisen seskrabnout a znova roztok. a modlim se aby to fungovalo
zodiiac píše:No jo kdyby to clověka napadlo hned že to bude pruser. Frajersky sem si pořidil samozavlažovací truhl, naplnil hlínou na vrch dal jiffy a liboval sem si jak krasně sem vyřešil problem se zavlahou.Trest prisel po trech tejdnech, vsude plisen a co s tim sou napadeny i jiffy takze posledni sance roztok hypermanganu plisen seskrabnout a znova roztok. a modlim se aby to fungovalo
také také, vše co šlo do SMZT tak skončilo špatně!!! přežila jen jedna rostlinka z 10ti
Ono ty samozavlažováky nejsou špatný jen je chyba tam dát maličký. Je to stavěný na dospělý rostliny a tam to funguje parádně ty malý nestíhaj odebírat vodu a pak je ot jak v bažině. poučení pro příště. 

Tak kluci hypemangan vypadá nadějně postříkáno, a 3 den je pořád všechno v klidu a rostlinky jedou dál.
-
- Nováček
- Reputace: 0
Papričky pěstuju na okně v truhlíku s dvojitým dnem, takže se zalévá dospod. Zalévám pouze když je substrát v hloubce 2-3 cm suchý. Jednou za 14 dní udělám menší množství zálivky s růstovým aktivátorem Kopřiva plus, zaleju navrch a jsem bez plísně.