Jak jsem psal tak hnojím kytky vodou z akvária a ze šnekoviště. Kytky rostou jak ....no prostě rostou. Zatím jsem nepěstoval nic s plody. Jedna z dcer dostala jako dárek 2 zakrslé králíky. Páreček. Jen žerou s serou. Tak mě napadlo že by se dali ty jejich bobky sbírat, sušit (sluníčkem, nebo mrazem) a používat na hnojení..než půjdou chilli do venkovních květináčů tak by se dal nasbírat pěkný kýbl..dát vrstvu kamínků, vrstvu hlíny, vrstvu bobků a na to hlínu a do ní sazenici..to by mohlo fungovat, no ne ? Nevím jaké složení mají králičí bobky ale tak rozdílné od kravince to snad nebude.
Používáte někdo nějaké exkrementy od domácích miláčků ? Psů, koček, plazů ? S jakými výsledky ?
Hnojivo od domácích miláčků ?
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
- Obrázky: 0
Re: Hnojivo od domácích miláčků ?
Psi - potence škrkavkyJuraS. píše:Jak jsem psal tak hnojím kytky vodou z akvária a ze šnekoviště. Kytky rostou jak ....no prostě rostou. Zatím jsem nepěstoval nic s plody. Jedna z dcer dostala jako dárek 2 zakrslé králíky. Páreček. Jen žerou s serou. Tak mě napadlo že by se dali ty jejich bobky sbírat, sušit (sluníčkem, nebo mrazem) a používat na hnojení..než půjdou chilli do venkovních květináčů tak by se dal nasbírat pěkný kýbl..dát vrstvu kamínků, vrstvu hlíny, vrstvu bobků a na to hlínu a do ní sazenici..to by mohlo fungovat, no ne ? Nevím jaké složení mají králičí bobky ale tak rozdílné od kravince to snad nebude.
Používáte někdo nějaké exkrementy od domácích miláčků ? Psů, koček, plazů ? S jakými výsledky ?
kočky a všechno ostatni je blbost , nepouživej hnojivo od masožravce
Sušenim králičiho trusu který ma obvykle 15-20% N , stratíš obrovske množstvo dusika , cesta je ho kompostovat.
Osobne bych ti odporučil zriešit si vermikomposter a plnit ho šnečím a kraličim trusem .
Králiči trus je sám o sobe hodne silný , a na príme hnojeni ho neodporučám , ale je to výborne hnojivo , kvalitnejši jak kravsky alebo konský trus , len víme jak je to s objemem , co nasere jedna kráva a co naserou dva králici .
Sušené bobky na slunci (taky sem experimentoval) sem pridal na pár sazenic do 0,5litráka a nevidel sem nejaký pokrok , ale každopádne im to neublížili . Snad ti odpoved pomože . Chilli zdar

http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Díky..vermikomposter mám v taky v hlavě ale prodávané jsou za nekřesťanské peníze..
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
udelej si vlastni , je to zábava a vynde to levnejiJuraS. píše:Díky..vermikomposter mám v taky v hlavě ale prodávané jsou za nekřesťanské peníze..
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký rozumný nápad ? Četl jsem návod z plastových krabic z ikee..ale jedna vyšla na 95,- a víko na 65,-..a vrtat to a skládat to si raději ho koupím...
no přeci to jen zkusím vyrobit...
no přeci to jen zkusím vyrobit...