Za jak dlouho po zežloutnutí utrhnout?
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Za jak dlouho po zežloutnutí utrhnout?
Ahoj, Cheyenne Chilli papriky mi před 4 dny změnily barvu z tmavě zelené na žlutou (viz fotografie), tak mě zajímá za jak dlouho zhruba od žloutnutí je budu moci utrhnout k jídlu? děkuji
Naposledy upravil 1 dne postcd; celkem upraveno 16x.
Nepoužívejte šmírovací služby Google ale soukromé služby Proton.me
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Re: Za jak dlouho po zežloutnutí utrhnout?
Ono záleží na více faktorech, např. světlo, teplo ..... Nic nezkazíš, když je ještě nějaký čas necháš na kytce.
hmm..cekal sem nejaky cas urcitejsi:-) muzete to nekdo vic specifikovat? mame v kanclu vic druhu, docela uroda..sazeli sme pozde, takze ted teprva zacinaj menit barvu,ale nektery uz mame zluty/oranzovy/cerveny na kytce treba 14dni po zmene barvy. Nekde sme cetli, ze cca 14dni pred sklizni se ma omezit zalivka, aby vic palily..ale kdy, ze jo, kdyz pulka kere je jeste zelena treba:-)
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Ono je to... jak píše kolega Gandalf na podmínkách....já se držím zásady ,že pokud chci plod na ,,semínka,, nechám ho na kytce dozrát až malinko změkne...prostě nejdříve počkám až se plody vybarví a pak ,,na omak,, až nepatrně změknou tak sklidím...
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
já jako nováček tipuji ten čas na 5-14 dnů po vybarvení, pro ty nedočkavé, ale určitě paprika vydrží na kytce i měsíc..
Nepoužívejte šmírovací služby Google ale soukromé služby Proton.me