Zdravím všechny chillisty,
pomalu mi dozráva první Trinidad Moruga a jelikož jsem po nějaké době dospěl k názoru, že se mi typ plodu úplně nepozdává, obracím se na Vás zkušené s prosbou, jestli viz níže na foto se jedná skutečně o Trinidad Moruga či nikoliv.
Co jsem kde na netu sestudoval, tak by měla Trinidad Moruga vypadat trocha malinko jinak.
Díkes za pomoc
[thumbnail]gallery/image.php?album_id=981&image_id=14585[/thumbnail][thumbnail]gallery/image.php?album_id=981&image_id=14586[/thumbnail][thumbnail]gallery/image.php?album_id=981&image_id=14587[/thumbnail]
Trinidad Moruga - identifikace
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Trinidad Moruga - identifikace
Ještě není dozrálá...ale jedovatá je až moc...
vydrž... (Moruga to nejspíš bude
)

Dr.Pedr píše:Ještě není dozrálá...ale jedovatá je až moc...vydrž... (Moruga to nejspíš bude
)
Moruga to klidně může být, ale měla by být Trinidad dle toho jak bylo objednáno. Není Moruga jako Moruga i co se týče palu. Mě jde o to jaká by to měla být. Žádné co jsem dohledal mi k tomu úplně nepásly.
Mám teda ještě jednu takou, tak uvidíme co vydá ona

Jj, ještě má samo chvilku čas.
Díky za reakci.
Díky za foto. Dá se říct že s těma Tvejma menšíma je dopodobna. Sedí celkem dost i tvar klasického golfového míčku.franta599 píše:Morgua to na 100%
Takžeby tedy Moruga Scorpion

Nicméně v tom mám malinko nějak hokej. Je teda Trinidad Moruga a Trinidad Scorpion Moruga nemlich to samé? Na netu o Tirnidad Moruga skoro ani slovo, název se nikde moc neřeší (TM, SM, TSM), nicméně třeba např. na seminka-chilli rozlišujou jako dvě odrůdy o malinko odlišných parametrech, např. tvarová odlišnost, doba zrání, pal, atd., viz níže:
TM
http://www.seminka-chilli.cz/trinidad-moruga-158.html
TSM
http://www.seminka-chilli.cz/trinidad-s ... a-130.html
Mno, a já bych měl mít právě TM. Takže asi takhle. Zřejmě nejlépe se příom obrátit na seminka-chilli.
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
trinidad moruga je iná odroda oficilane by to mala byt matka TSM , kde otec byl TS , trinidad moruga je neco jak silnejši habanero
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Stálý člen
- Reputace: 0
Taky si myslim ze to vypada jako moruga.. ale vis jak, identifikace na zaklade jednoho (!!!) plodu je osemetna.
Poloz vedle sebe alespon nekolik plodu z te kytky.. a ne 1.
Nektere se ale nekdy trochu odlisuji od normalu ktery vygoglujes tam jsou obvykle ty "Chillimodelky" .. Taky jsou lide, kteri vypadaji jinak nez "Normal" nekteri vypadaji jako Valujev a nekteri jako Danny De Vito
)
Poloz vedle sebe alespon nekolik plodu z te kytky.. a ne 1.
Nektere se ale nekdy trochu odlisuji od normalu ktery vygoglujes tam jsou obvykle ty "Chillimodelky" .. Taky jsou lide, kteri vypadaji jinak nez "Normal" nekteri vypadaji jako Valujev a nekteri jako Danny De Vito

[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
Diky vsem za komentar.
2Wiking:
Kkytka mela vsehovsudy pouze tri plody, a pak se kousla a uz nic nevydala. Nicmene vsechny tri plody vypadaly naprosto stejně jako prvotni foto v uvodu.
Slo mi zejmena o to, ze se nemolo urcite jednat o TSM. Tak jsem si v tom chtel udelat nejak jasno. Tak.
Mam ted jeste jednu stejnou kytku doma pred francouzem, ze stejneho semene, a plody jsou malinko odlisne. Nafotim a nahodim ke konzulataci.
Bohuzel ted nemam moc casu mit vetsi pritomnost na foru , ale snad sem neco nahodim ted o vikend.
chillizdar
2Wiking:
Kkytka mela vsehovsudy pouze tri plody, a pak se kousla a uz nic nevydala. Nicmene vsechny tri plody vypadaly naprosto stejně jako prvotni foto v uvodu.
Slo mi zejmena o to, ze se nemolo urcite jednat o TSM. Tak jsem si v tom chtel udelat nejak jasno. Tak.
Mam ted jeste jednu stejnou kytku doma pred francouzem, ze stejneho semene, a plody jsou malinko odlisne. Nafotim a nahodim ke konzulataci.
Bohuzel ted nemam moc casu mit vetsi pritomnost na foru , ale snad sem neco nahodim ted o vikend.
chillizdar