Jak dlouho trvá sezona růstu plodů?

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Jak dlouho trvá sezona růstu plodů?

Příspěvekod chilli-max » 03 srp 2013 18:59

Zdravím, letos jsem se náhodou dostal k pěstování chilli. Koupil jsem bez nějakého študování semínka Aji, až ted jsem zjistil že je to pravděpodobně Omnicolor. Jak jsem zjistil tak jsem ze začátku udělal mnoho chyb, které se ted snažím dohnat. Pěstuji indoor, měl jsem papričky dlouho v malých květináčích, nehnojil jsem, napadení třásněnkami atd. Přes to všechno rostly slušně a z prvních květů se hned tvořily plody. Takto mi na 2 rostlinách vyrostlo asi 15 plodů a od té doby co jsem je přesadil do většího a začal se o ně více starat, tak květy jen opadávají a již se žádné plody netvoří. Je fakt že jsou pod střešním oknem na na jižní straně střechy, takže v těchto teplech je tu dost teplo. Ale snažím se přistinovat a větrat co to jde. Jde mi o to jestli je normální že se vytvoří první vlna plodů a pak již nic, i když kvetou? Světlo i teplo je takže vlivem toho útlum být nemůže. Jde o to jestli už mám přestat hnojit, protože první plody začínají dozrávat?
Ale pěstování mě chytlo, a už jsem si ze semínka-chilli koupil semínka různých odrůd, objednal jsem led pásky z ebaye na přisvícení a chystám se pěstovat chilli celoročně :firy:
Zdar pěstění :thanx:
http://www.foto-tapety.cz

proki73
Moderátor
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: Jak dlouho trvá sezona růstu plodů?

Příspěvekod proki73 » 19 srp 2013 22:15

zdravím kamaráde nedokážu přesně říci proč ti to padá ale podle toho co jsi napsal bych řekl že hlavní chyba byla v přesazení v květové fázy rostlina tak začala dávat sílu do kořenu a proto pouští květy další věc může být špatně vyvážené hnojivo ale priklonil bych se k tomu přesazení to je špasně poučení na další sezonu :angry1: doporučuji jít na seminka chilli a čist vše co je potřeba jetam vše ohledně pěstování takže číst číst a číst a učit se pěstování zdar :thanx: :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“